Adapazarı İlçesi Yenigün Mahallesinde bulunan lokantasını kapatarak yerine yaklaşık 10 gün önce kurumsal bir marketin bayiliğini alan işletmeci Halil Buğaçayır, 10 günlük süreçte birçok vatandaşın maddi sıkıntılar sebebiyle alışveriş yaparken sorun yaşadığına şahit olduğunu belirtti. Bunun üzerine aklına gelen projeyi gerçeğe dönüştüren Halil Buğaçayır, marketinde ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz sebze ve meyve alabileceği ‘İhtiyacın varsa alabilirsin’ standı kurdu. Kurulan stanttan ihtiyaç sahibi kişilerin rahatlıkla alışveriş yaptığını belirten Buğaçayır, alışveriş yapan vatandaşların ve standı görenlerin marketten sebze ve meyve alarak yardımda bulunduğunu söyledi.

44 yaşındaki 3 çocuk babası işletmeci Halil Buğaçayır, “Başlattığımız proje şu; ihtiyacın varsa alabilirsin. Ben 10 günlük marketçilik dönemimde ihtiyacı olup çekinen insanların olduğunu gördük ve bu standı oluşturduk. Bu doğrultuda gerçekten ihtiyacı olan kişiler buradan ihtiyaçları kadar alsınlar dedik ve bu birkaç günlük süreç içerisinde de çok güzel tepkiler almaya başladık. Burada alışveriş yapan bazı müşterilerimiz bu standa destek vermeye başladılar. Bunun çoğalacağını düşünüyorum. İhtiyaç sahipleri buradaki sebze ve meyvelerden alıyor, müşterilerimiz de dilerse bu standa ürün bırakabiliyor. Biz Türk milleti olarak duyarlı bir toplumuz ve bu konuda hepimizin, tüm işletmelerin duyarlı olmasını temenni ediyorum. Bunun da çığ gibi büyüyeceğini düşünüyorum” dedi.

Açılan standa destek veren Volkan Yava isimli vatandaş, “Bu tarz olayların yerel halk olarak uygulanması bizi mutlu ediyor. İşyeri sahibi böyle bir şey yapınca ben de destek verdim, ihtiyaç sahibi arkadaşlarımıza buradan destek oluyoruz. Bunların artacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim