Kahvaltı programıyla başlayan Lastik-iş basın buluşması Başkan Fuat Özbay’ın sunumuyla devam etti.

Lastik-iş Sakarya Şube Başkanı Fuat Özbay sözlerine katılımlarından dolayı Sakarya Yerel Basınına teşekkür ederek başladı.

Başkan Özbay Açıklamasına Şu sözlerle devam etti: Hepinizin malumudur ki,  lastik-iş sendikası olarak çok zor ve sıkıntılı bir süreç yaşadık, bu zorlu sürecin akabinde yönetimi devraldık. Yeni yönetimimle beraber biz hayaller kurduk ve iyi işler yapmak için yola çıktık.

Üyemiz bulunan fabrikalarımızla önce iş barışının ve güvenlik ortamının sağlandığı ve de Şehrimize katma değer oluşturan fabrikalarımızın devamlılığını sağlama adına bir mücadeleye girdik.  Bizlerin her şeyden evvel, ekmekten ziyade insan onurunun ön plana çıktığı, insan haklarının sonuna kadar savunulduğu bir mücadelenin gayreti içinde olacağımızı, siz basın mensupları aracılığıyla ilan etmiş bulunuyoruz.

Özbay; Küresel şirketlerin belli zaman dilimlerinde iktidar mensuplarını ikna ederek, İktidarlarında yatırım kaygılarından dolayı çıkardıkları kanunlar neticesinde, emperyalist güçler Ülkemizde ucuz işçiliği yaygınlaştırmış. Çıkan kanunlar neticesinde de, işverenleri eli güçlenmiştir. Küresel yatırımcıların dayatmasıyla elimiz kolumuz bağlanmış gibi gözükmüş olsa da,  Lastik-iş sendikası olarak biz, Ülkemizde katma değer oluşturan işletmelerimizin devamlılığını esas almakla birlikte, iş barışı ve işçi sağlığının en üst seviyeye çıkarılmasının sağlanması yönünde terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz.

Değerli basın mensubu arkadaşlarım, Sayın genel Başkanımız Alaattin Sarı’nın talimat ve tavsiyeleri doğrultusunda biz sendikacılık tanımına yeni bir kavram getirdik, oda aile sendikacılığı, biz buna sosyal sendikacılıkta diyebiliriz. Biz gücümüzün farkında olan bir yönetimiz. Yeni oluşturmuş olduğumuz aile ve sosyal sendikacılık projelerimiz ile çok farklı çalışmalara imza atacağız. Ve siz yerel basın olarak bu yapılacak çalışmalara yakinen şahit olacaksınız. dedi

Editör: TE Bilişim