Bakanlıkça Kuveyt'ten getirilen işçilerden Sakarya'ya gelen 8 işçinin testlerinden üzücü haber geldi. Evlerinde karantina altında tutulan 8 kişinin yapılan Korona virüs testlerinde 4 kişinin testi pozitif çıktı.

İşçilerden biri ise akciğerinde Coronavirüs belirtileri görüldüğü halde test sonuçları negatif çıkmasına rağmen hastanede gözetim altına alındı. 

Kuveyt'ten gelen diğer 3 işçi ise negatif çıkmasına rağmen evlerinde karantinada tutulacak. 

Bakanlık geçtiğimiz hafta aldığı kararla yurt dışından gelenleri evlerinde karantina altına almaya başlamıştı.

Öte yandan pozitif çıkan işçilerin ailelerinde de filyasyon ekipleri inceleme başlattı. İşçilerin aileleri  de evlerde karantinada.

Sözcünün haberine göre ise; Kolin İnşaat'ın Kuveyt'in güneyinde, Al Mutlaa şehrinin ana yollarının ve ana altyapısının 2015'te başlayan yapım işi bir süre önce tamamlandı. Bunun üzerine şirket, 230 kişinin alacaklarını ödeyerek corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye'ye toplu olarak gönderilmelerine karar verdi.

Ankara'ya getirilip karantinaya alınacakları söylenen 230 kişi, son anda havada alınan ani bir kararla İstanbul'a indirildi. Hiçbir karantina uygulana tabi tutulmadan Türkiye'nin dört bir yanına giden işçilerden Antalya ve Sivas'a giden 7 kişinin Covid-19 testi pozitif çıkınca hastanede tedavi altına alındı.

Tedavi altına alınan hastalardan Murat Gündüz, “Lütfen acil önlemler alınsın, bu kişilerden hasta olan çok” diye konuştu.

HAVADA ROTA DEĞİŞTİ 

230 kişiyi taşıyan THY TK 3292 sefer sayılı uçağı 20 Mayıs'ta saat 13.35'te Ankara'ya inmek üzere havalandı. Yaklaşık 3,5 saat sonra ise uçak Ankara yakınlarına geldiği ve neredeyse inişe geçeceği sırada, kaptan pilotun “Rotamız İstanbul olarak değişmiştir” anonsu yapıldı. Uçak yaklaşık 1,5 saat sonra İstanbul'a indi. Şirket çalışanlarının tümü uçaktan inmeden sadece ateşleri ölçülüp, kendi imkânlarıyla evlerine gönderilmek üzere serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilişim