AKP mahalle temsilcisi Ali Rıza Karakullukçu, ‘ Demirbaşları almalarına izin vermeyeceğiz.  İmza kampanyası başlattık. Halkımız mağdur’ dedi. Yanıkköy ,  Kurtköy ,  Yavuzselim Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Dibektaş Mahallesi’ne hizmet veren Kurtköy PTT Şubesi’nin, zarar ettiği gerekçesiyle kapatılması yönünde alınan karar bölgede tepkiyle karşılandı.  5 mahallenin yanı sıra Kırkpınar Tepebaşı ve Soğuksu Mahallesi halkının da yararlandığı PTT şubesinin 3 gündür kapalı tutulması üzerine harekete geçen yurttaşlar, imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına öncülük eden AKP Kurtköy Mahalle Temsilcisi Ali Rıza Karakullukçu,  “Zarar ettiği için kapatma kararı alındığı söyleniyor. Ancak, PTT’nin kullandığı hizmet binası daha önce Sapanca Kurtköy belediyesi binası… Yani kira ödemiyordu. Kira alınmadığı halde zarar edildiği iddia edildi. Tepkiliyiz” dedi.

‘Mücadele edeceğiz’

“Kapatma kararının geri alınmaması durumunda burada yaşayan insanların ihtiyaçlarını giderebilmek için Sapanca merkez PTT şubesine gitmek zorunda kalacak. Özellikle yaşlı insanlar sıkıntı yaşayacak.  Sapanca ya dabaşka yere gidemeyecek durumda olan yaşlı insanlar var. Halk mağdur edildi. PTT şubemiz yol üzerinde olduğu için yoldan geçen herkes faydalanabiliyordu. Halkımızın bu postaneye ihtiyacı var. Kapatmamak için gerekli mücadeleyi yapacağız.”

Zararın asıl nedeni!

“Sapanca Kurtköy PTT Şubesi günde sadece 3 saat hizmet veriyordu. Sonra kapatılıyordu. Burada çalışan memur merkeze gidiyordu. 5-6 yıldan beri bu şekilde sabah 9-12 hizmet veriyordu. Normal 9-5 olması gereken mesai saatleri 9-12 veriliyordu. Sapanca’da aksama olduğunda buradan memur
alıyorlardı. Sonra da zarar ediliyor diye kapatılıyor.”

İmza Kampanyası

“Biz imza kampanyası başlattık. Bu imzaları genel müdürlüğe ileteceğiz. Milletvekillerinden destek bekliyoruz. Gerekirse cumhurbaşkanına şikâyet edeceğiz. Kapatmaya geldiklerinde tepki göstereceğiz. Demirbaşı almalarına izin vermeyeceğiz. Kurtköy halkı demirbaşı vermeyecek. Polisle gelseler bile demirbaşları almalarına izin vermeyeceğiz. Biz sesimizi basından duyurmaya çalışıyoruz. Yeter ki bu işler devam etsin. Halkımız mağdur olmasın.”

Editör: TE Bilişim