Dârül Kurra Camiinde düzenlenen ve Kıraat Eğitim Derneği Onursal Başkanı Hüseyin Harputoğlu’nun yetiştirdiği Sakarya, İstanbul, Amasya, Bolu, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Rize, Samsun, Trabzon ve Kırgızistanlı öğrencilerden oluşan Kurra Hafızların icazet törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra; Kaymakam Yakup Güney, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Sakarya İl Müftüsü İhsan Açık, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Akyazı İlçe Müftüsü İzzet Şener, Akyazı Belediye Başkan Vekili Mustafa Birincioğlu, İlimizden ve İl dışından gelen İlçe Müftüleri ve Müftülük yetkilileri, dernek yöneticileri ile hafızlar ve aileleri katıldı.

“İcazet Törenine Dair Konuşmalar Yapıldı”

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü İzzet Şener, kendilerini ve kurra hafızlarımızı bu önemli günde yalnız bırakmayıp Akyazı’ya gelen tüm misafirleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtirken, il dışından gelen Müftülük yetkilileri de duygu ve düşüncelerini aktardı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, 20 öğrencimizin daha Kurra Hafızlık tacını takmasının kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini ve kıyamete kadar bu mübarek tacı taşıyabilmeyi, ahlakıyla ömürlerini süslemeyi nasip etmesini Cenab-ı Hakk’tan dilediklerini belirtirken, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak da son yıllarda hem erkek hem de kızların hafızlığa yoğun bir ilgisi olduğunu ancak Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenmenin yanı sıra, O’nu anlayıp yaşamımıza uygulamak için de çaba harcamamız gerektiğini söyledi.

Bu güzel programın Kur'an'ı Kerime hizmete vesile olmasını dilediğini belirten İl Müftüsü İhsan Açık, Yüce Kitabımızı en güzel şekilde okuyabilmeye, en güzel şekilde anlamaya ve en güzel şekilde yaşamaya vesile olacağına inandıkları bu programda icazet alan kursiyerlerin de, başarılı talebeler yetiştirebilmelerini Yüce Allah’tan niyaz ettiklerini ifade etti.

“İlçemiz Bugün Daha da Kıymetleniyor”

İlimiz ile farklı yerlerden ilçemizi teşrif eden davetlileri ağırlamaktan ve böylesi anlamlı bir programda bir arada bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim ile ilgili kıymetli hocalarımız tarafından verilen ileri okuma eğitimi sonunda icazet töreninde bugün bu güzel ilçemiz şeref buluyor, kıymet buluyor. Bu eğitimleri ilçelerimizde görmeye çok da alışık değiliz, bugün Akyazı ilçemiz gerçekten çok büyük bir onuru ve şerefi de hak ediyor.

“Kur’an Hayatımızın Hayatıdır”

Kur'an ilmi çok önemli bir ilimdir. Bunun içerisinde de aşere, takrip, tayyibe kıraat eğitimleri çok özel bir yer tutar. Kur'an bizim hayatımızın hayatıdır, hayatımıza değer katan önemli hususlardan birisidir. Bu da öncelikle okumakla başlıyor ve okunarak, anlaşılarak, yaşanarak kıymet buluyor. Dileğimiz o ki, bu eğitimler ülkemizin genelinde her yerde verilebilecek duruma gelsin, ilçelerimizin ve ülkemizin kıymetine bir kıymet daha katmış olsun.

“Yüce Kitabımız Hayatımızı Değiştirmeli ki, Eğitimler Maksadına Ulaşsın”

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “İnmemiştir hele Kur'an şunu hakkıyla bilin, ne mezarlıkta okunmak, ne de fal bakmak için” demiştir. İşte bu eğitimlerin temel hedefi, tam da bu olmalıdır. Bu eğitimler bizim fert hayatımızı değiştirmeli, aile hayatımızı değiştirmeli, toplum hayatımızı değiştirmeli ki, o zaman maksadına ulaşmış olsun. Yalnızca öğrenilip, hayatımıza tesir etmeyen bir eğitimin olumlu bir sonucu olmayacaktır. Burada bu eğitimin hazırlanmasında emeği geçen Diyanet İşleri Teşkilatımızı ve Derneğimizi kutlarken, Diyanet İşleri Başkanlığımızın değerli yetkilileri ile muhterem hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu şerefi ilçemize kazandıranlardan Allah razı olsun” diye konuştu.

Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Erhan Mete, Mihrimah Sultan Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Mustafa Altın, Hendek Mehmet Akif Ersoy Camii Müezzin Kayyımı Kurra Hafız Davut Aktaş, Kuzuluk İhlas Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Sinan Yazgan’ın Kur’anı Kerim tilaveti sunduğu programda, kursiyerler de hatim tertibi gerçekleştirdiler.

Kıraat Eğitim Derneği Onursal Başkanı Hüseyin Harputoğlu’nun icazet merasimine dair yaptığı konuşmanın ardından dua edilirken, Kıraat ilmini öğrenerek Kur’an-ı Kerim’i farklı kıraat imamları ve ravilerine göre okumayı başaran 20 Kurra Hafız'a belgeleri, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile davetliler tarafından verildi.

Programın sonunda programa katılanlar ile bir süre sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, kursiyerlerle de yakından ilgilenerek başarılarının devamını diledi.

Editör: TE Bilişim