Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Eğitime Destek Platformu tarafından düzenlenen ‘KUDÜS’ başlıklı Haziran ayı toplantısına katıldı. AKOM’da düzenlenen toplantıda Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Sakarya Eğitime Destek Platformu Başkanı Yahya Bakır, Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Naci Doyuk, STK’lar ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Kudüs sorununa bütüncül bakış gerekli

İnsan Medeniyet Hareketi Temsilcisi Bayram Yılmaz, “Kudüs meselesi kısa zamanlı düşünülecek bir şey olmamalıdır. Bu bir ruh halidir ve bireyin kendisinde başlayarak toplumun her noktasına kadar bütüncül bir bakış açısıyla denetlemeliyiz. Bir meseleyi hassasiyet şeklinde düşündüğünüzde bu giderek azalır ancak inançsal olarak düşündüğünüzde kalbinizin her yerinde bu konu ile alakalı destek olmak için çalışmalar sağlamalıyız. Kudüs meselesi bizim için gerçekten çok önemli. Her zaman destek sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” derken İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Naci Doyuk ise, “Sadece imam hatipler olarak değil diğer okullarda da Kudüs ile alakalı çocuklarımıza çeşitli etkinlikler tasarlayacağız. Bir sonraki dönemde 21-22 dönem yılında gündem maddelerimizden bir tanesi Kudüs olacak. Kudüs salonları, Kudüs kulüpleri kurarak her zaman bu meseleyi canlı bir şekilde tutmayı hedefliyoruz” dedi.

Kudüs’ün her zaman yanında olmalıyız

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Ali Ahmet Çelik, “Geçmişten bugüne kadar önemli işler ve çalışmalar yürüten bir STK’yız. Kent Meydanında yaptığımız Kudüs mitingi ile güzel bir farkındalık çalışması yapmıştık. Bizim ortaokul ve lisede bulunan Kudüs gruplarımız ile Kudüslü kardeşlerimizle bir araya geliyoruz. Kudüs sadece ramazan ayında aramıza katılmamalı, her ay onların yanında olmamız gerekiyor. Böyle güzel programlar ile bir araya gelerek her zaman Kudüs için destek programlarını sağlamalıyız. İnşallah daha çok etkinlikler sürdürmeliyiz” derken, TÜGVA Sakarya İl Temsilcisi Murat Selim Deveci ise geçmiş yıllarda Kudüs’e 200 kişilik bir sefer düzenlediklerini, pandemiden sonra da yeni bir Kudüs seferi planladıkların ifade etti.

Gençlik merkezlerine Kudüs duyarlılığı

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, “Bizler Gençlik merkezlerinde ciddi şekilde Kudüs duyarlılığı için çalışmalar yürütüyoruz. Allah nasip ederse 16 ilçede gençlik merkezleri oluşturacağız. Bu bağlamda gençlik merkezlerimizde Kudüs ile ilgili ilçelerimizden birinde Cuma namazı öncesi Kudüs’ü Kocaali ilçemizin köylerinde vaaz konusu Kudüs oldu. Allah nasip ederse bu uygulamayı tüm ilçelerde yapmak istiyoruz. Gençlerimizin ortak paydası spor ve müzik bu doğru ama gençlerimizi kazanma noktasında değerlerimizde gerçekten büyük bir önem taşıyor. Bizler yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kudüs’e gitmeyen Kudüs’ü anlayamaz. Bizler de oraya gidince gerçekten ne olduğunu anladık. Çalışmalarımızı artırarak daha önemli işler başaracağımıza inanıyorum.”

Filistinli öğrencilere ücretsiz eğitim

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Öğrenci merkezli eğitimi ele alıyoruz. Onlara doğru yolu göstererek çalışmalarının her noktasında desteklerimizi sağlıyoruz. Şehrin her yerinde var olan bir üniversiteyiz. Bu şehre yeni olarak birçok fakülte kazandırdık. Senato üyelerimizle toplantılarımızda Filistin meselesini ele aldık. Gönül coğrafyamızın farklı yerlerinden üniversitemize gelen öğrencileri dikkate alarak önemli bir karar aldık. Bu gönül coğrafyamızdan gelen öğrencilerden belli bir miktar oranda olanlarına ücretsiz eğitim sağlayacağız. Bu doğrultuda öncelikle Filistin’den başlayacağız. Bu sene hedefimizde 10 Filistinli öğrenciye ücretsiz eğitim sağlamak var. İnşallah bunu başarırız. Üniversitemizde şuanda 72 ülkeden bin 700 uluslararası öğrenci var. İnşallah bu sene bu sayıyı 100 ülkeden 2 bini aşkın uluslararası öğrenci hedefine çıkarmak istiyoruz” dedi.

Her zaman yanınızdayız

Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi her zaman STK’ların hizmetinde. Bizler sadece belediye başkanı değil, aynı zamanda sizlerden birisiyiz. Ben gençliğimden bu yana her zaman bir vakfın kurucusu, gönüldaşı ve ekibindeydim. Yani anlayacağınız gibi hizmetin içindeydim. Bugün gündemimiz Kudüs ve Kudüs hepimizin bir parçasıdır. Şu ana kadar Kudüs meselesi ile ilgili birçok çalışma yapıldı. Hemen hemen hepsinde yer almak adına çalışmalarımızı sürdürdük. Bu konuda başka çalışmalarda yapılabilir. Sakarya’da Filistinli aileler için misafir aile uygulaması başlatabiliriz. Bu çalışmayla ülkemizde bulunan bütün Filistinliler demografik olarak listelenip, belge haline getirilir. Bir kurum kurulur ve kurum her zaman onlarla iletişim halinde olabilir. Bizler o ailelere destek olalım ve Türkiye’de bu yardımlaşmanın öncüsü haline gelelim. Sakaryalılar Filistinli ailelerin yanında diyerek önemli bir proje oluşturalım. Oluşturulacak ya da geliştirilecek her projede ve her konuda sizlerin yanındayım. Ben bu neticede sizlere teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kudüs ortak derdimizdir

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, “Gerçekten bugün sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Geleceğimiz için bir arada olan insanlarımızı rabbim her zaman bereketlendirsin. Çok zalim bir dünyada yaşıyoruz. Allah Cumhurbaşkanımıza güç kuvvet versin. Tüm mazlumların sesi ve gücü olmak için varını yoğunu ortaya koyarak çalışıyor. Şu an yanımızda olan bir tane Müslüman devleti olmadan Cumhurbaşkanımız tek başına ayakta her yere destek sağlıyor. Bizlerin ortak derdi Kudüs. Ama Türkiye gibi mücadele veren hiçbir ülke yok. Gençlerimizin ruhuna bunu aşılamak lazım. Orada bulunan bütün kurumlar ihtiyaçlar neticesinde önemli bir şekilde çalışmalar yürütüyor. İnşallah güzel koordinasyonlar ile bütün desteği sağlayacağız. Sakarya’da özellikle yapılan çalışmalardan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Başkanımızın ortaya koyduğu proje gerçekten çok önemli. Hayır işlerinde her zaman ufkunuz kadar iş yaparsınız. Başkanımızda böyle güzel bir hayır işi ortaya koydu. Bizim ortak derdimiz Kudüs’tür” dedi.

Editör: TE Bilişim