Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Kosova İstanbul Başkonsolosu Suzan Novorberdaliu’yu makamında ağırladı. Genel Sekreter Mustafa Ak, SASKİ Genel Müdür Vekili Ali Oktar, Genel Sekreter Yardımcıları Doç. Dr. Furkan Beşel ile Ziya Cevherli’nin de hazır bulunduğu ziyarette iş birliği fırsatları masaya yatırıldı. Kosova İstanbul Başkonsolosu Suzan Novorberdaliu, Başkan Yüce’ye Kosova’nın simgesinin olduğu plaket hediye ederken Başkan Yüce ise Başkonsolos Novorberdaliu’ya Çark maketi ve bal ürünlerinin yer aldığı sepeti takdim etti.

Ticari faaliyetlerin gelişmesini arzuluyoruz

Türk misafirperverliğini en iyi şekilde gösteren Başkan Yüce’ye teşekkür ederek cümlelerine başlayan Kosova İstanbul Başkonsolosu Novorberdaliu, “Kültürel olarak kardeş hissettiğimiz Türkiye ile ilişkilerimizin her alanda ilerlemesi bizleri mutlu ediyor. Ülkemizden Türkiye’ye çok fazla göç eden vatandaşımız oldu. 1999 yılında ülkemizde yaşanan savaşta ve sonrasında Türkiye her zaman bizlere destek olarak yanımızda yer aldı. Zor zamanlarımızı sizlerle beraber atlattık. Kalkınmasını hızla sürdüren ülkemizin ticari faaliyetlerini Sakarya ile daha ileriye taşımayı gönülden isteriz. Aynı zamanda kardeşliğimizin pekişmesi için bir şehrimizin Sakarya ile kardeş şehir olmasını da isteriz” dedi.

“Sakarya evimiz dünyayı Sakarya’da misafir ederiz”

Sakarya’nın kültürel çeşitlilikte Türkiye’nin en zengin şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Yüce, “Sakarya tarihiyle, kültürel yapısıyla, doğasıyla eşsiz bir zenginliğe sahip. Aynı zamanda başarılı ekonomik faaliyetleri ve önemli sanayi kuruluşlarıyla da ihracatta Türkiye sıralamasında her geçen gün yükselişini sürdürüyor. Sakarya öyle bir şehirdir ki tüm kültürlere aynı anda ev sahipliği yaparken kimseye yabancılık hissettirmez. Sakarya’da olan herkes bu şehrin huzuru ve kardeşlik duygusuyla kendisini evinde hisseder. Her zaman belirttiğim gibi; Sakarya evimiz dünyayı Sakarya’da misafir ederiz” dedi.

İşbirliği fırsatları

Tarımsal ve ticari iş birliklerinin her iki ülke açısından önemine değinen Başkan Ekrem Yüce, “Balkan coğrafyasıyla benzer özelliklerimiz var. Sakaryamızda Balkanlardan çok sayıda kardeşimiz yaşıyor. Bu birlikteliği ekonomik iş birlikleri, tarımsal fırsatlarla avantaja çevirmek her iki ülke için de büyük kazanımlar sağlayacaktır. Fırsatların değerlendirilmesi ve ilişkilerin geliştirilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak hazırız. Bu ziyaretin de iş birliğinin daha da gelişmesine katkı sunmasını temenni ediyor, ziyaret dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum. Rabbim çalışmalarımızda kolaylıklar nasip eylesin” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim