Korona dolayısıyla 5 kez ertelenen Tüm Hendek Muhtarlar Derneği 3. Olağan Genel Kurulu Seçimi Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans salonunda gerçekleşti.
İki adayın yarıştığı Kongrede yapılan seçim sonrası 50 oy alan Kadir Yağlı yeni başkan olurken, mevcut başkan Emin Kula ise 41 oy alarak seçimi kaybetti. 

Kongreye Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, MHP İlçe Başkanı Burhan Namlı, CHP İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, İYİ Parti İlçe Başkanı Fatih Bayındır, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel, Şoförler Odası Başkanı Cemil Varlıca, Berberler Odası Başkanı Vahdet Çilek, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem yaparken Katip üyelikleri ise Şaban Süleyman, Ertuğrul Akyüz ve Kadir Erkaya yaptı.
SEMİZ VE TURNA MÜTEVELİ HEYETİNE SEÇİLDİ...

Mütevelli Heyeti seçimlerine Akarca Mahallesi Muhtarı Hamdi Turna, Sarıdede Mahallesi Muhtarı Mustafa Semiz ve Çakallık Mahallesi Muhtarı Coşkun Samur aday oldu.

Mütevelli heyetine Akarca Mahallesi Muhtarı Hamdi Turna ve Sarıdede Mahallesi Muhtarı Mustafa Semiz seçildi.

Mütevelli heyeti seçiminin ardından Gündem Maddelerine geçildi. Tüm Hendek Muhtarlar Derneği yönetim kurulu üye sayısı 5’ten 9’a çıkarılırken, Sakarya Muhtarlar Derneği Federasyonuna katılma kararı oy çokluğu ile geçti. Ayrıca Tüm Hendek Muhtarlar Derneğinin logosu oy birliği ile değişti.
ESKİ BAŞKAN İSKEFİYELİ, FEDERASYONA GİRMEYELİM, DEDİ...
Yenimahalle Muhtarı, eski dernek başkanı İsmet İskefiyeli söz alarak, federasyona katılma konusunda konuştu. 
Eski başkan İskefiyeli, "Federasyona katılma, muhtarlarımıza maddi bir yüktür. Her yıl 6 Bin TL para, muhtarların cebinden fedrasyona gidecektir. Bizim federasyona ihtiyacımız yok. mahallelerimize hizmet gelecekse, belediye başkanı Turgut Babaoğlu ile gelecektir. Bu hizmetlerin gelmesi noktasında federasyona ihtiyacımız yok. Federasyona girmek kolaydır, fakat çıkması çok zordur. Bu yüzden ben federasyona girilmesine karşıyım..." Dedi.
Eski başkan İsmet İskefiyeli'nin konuşmasından rahatsızlık duyan divan başkanı Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, kürsüye gelerek konuşma yaptı.
FEDERASYON BAŞKANI ERDEM, 200 BİN TL CEBİMDEN HARCADIM...
Federasyon Başkanı Erdal Erdem konuşmasında Sakarya Muhtarlar Federasyonu olarak muhtarlara yaptıkları hizmetleri anlattı. Başkan Erdem, Büyükşehir belediye Başkanı Zeki Toçoğlu döneminde Muhtarlara alınan bilgisayar ve yazıcılardan, gri pasaport, silah ruhsatı harçları, muhtar maaşlarının iyileştirilmesi, belediye bütçelerinden muhtarlıklara elektirik, internet  ve telefon faturalarının ödenmesi için yapılması gereken nakdi yardımlardan, muhtarların sigorta ödemelerinden, muhtarların belediye meclis üyesi olmasından ve muhtarlık seçimlerinde azaların listeye yazıldığı sıradan seçilmesi gibi konulardan bahsederek, Sakarya Muhtarlar Federasyonunun çalışmalarını anlattı. Başkan Erdem, ben maaş almıyorum, hatta cebimden 200 Bin TL para harcadım, dedi.
2 ADAY KISA BİR KONUŞMA YAPARAK, BİRBİRLERİNE BAŞARILAR DİLEDİ...

Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Emin Kula ve Başkan Adayı Kadir Yağlı kısa bir teşekkür konuşması yaparak Kongrenin hayırlı olması temennilerini iletti.

BAŞKAN BABAOĞLU, MUHTARLARA SİTEM ETTİ...

Dilek ve temenniler kısmında konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu “ Muhtarlar Derneği Başkanı kimin olduğu veya kimin olacağı siz Muhtarları ilgilendiren meseledir. Çünkü hepiniz kendi mahallesinde halkı tarafından seçilmiş sevilen ve itibar sahibi insanlarsınız. Burada aday kaç kişi olursa olsun, o dernek başkanını seçecek irade de sizlersiniz. Bugüne kadar Muhtarlar Derneği seçiminde 2 arkadaşım hariç kimseyi arayıpta şuraya oy ver, bunu destekle demedim. Birileri çıkıp insan yönlendirip, aklı başında insanların, Muhtar olmuş, aile büyüğü olmuş insanlara çıkıp ‘aman ha ona oy verme buna ver. Onu destekle bunu destekleme’ gibi söylemlerini size hakaret olarak görüyorum. 91 Mahalle Muhtarımız var. Hanginize çıkıpta böyle bir şey söyledim. Burada ilçe Belediye Başkanı sensin, burada Muhtarlar derneği seçimi var. Biz burada ne yapalım. Bize birileri gelip müdahale ediyor, sizin fikriniz nedir diye hiç biriniz sormadınız. O yüzden size kırgınım. Buna rağmen seçiminize ben müdahale etmedim, etmiyorum da. Sizin iradeniz, istediğinizi seçin. Ama kendinizi de kimseye kullandırtmayın. Kendi adayınızı kendiniz seçin. Dernek seçimimizin ilçemize, Sakarya’mıza, ülkemize hayırlar getirmesini ve seçilecek olan Başkana hayırlı ve uğurlu olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

YENİ BAŞKAN KADİR YAĞLI

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Yapılan oylama sonucu 91 Mahalle Muhtarının oy kullandığı seçimde Yukarı Çalıca Muhtarı Kadir Yağlı 50 oy alarak Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı olurken, Mevcut Başkan Dursun Emin Kula 41 oy aldı.

Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı olurken dernek yönetimi ise şu isimlerden oluştu.
Yönetim Kurulu:
Başkan: Kadir Yağlı
Haydar Mutlu
Kazım Taşkın 
Orhan Çalıcı
Barış Yazıcı
Mehmet Civelek
Hakkı Çalık
Yusuf Çakıroğlu
Saffet Sarı

Denetim Kurulu:

1- Mecit Denizci
2- İbrahim Kahya
3- Hasan Kara

Açıklama yok.

Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.Açıklama yok.

hendekgercekhaber.com

Editör: TE Bilişim