Hendek'te 16.35 sıralarında bir patlama sesi duyuldu. Akyazı'nın yanı sıra Erenler'den de duyulan patlama nedeniyle vatandaşlar sokağa çıktı.  Patlama sesinin nereden ve neden kaynaklandığı konusu netlik kazanmadı. Patlama Akyazı'dan da duyuldu. Bölgeye çok sayıda itfaye ve ambulans ekibi sevkedildi. AFAD ekiplerinin de bölgeye doğru hareket ettiği bilgisi geldi.

ÇEVRE İLLERDEN DUYULDU

Şiddetli patlamanın Sakarya’nın tüm ilçelerinden ve çevre illerden duyulduğu öğrenildi.

AÇIKLAMA

Patlama sesiyle ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı

Yapılan açıklama şöyle: 

"Kıymetli hemşehrilerimiz, şehrimizin birçok noktasında duyulan yüksek ses, uçağın ses duvarını aşmasından kaynaklanmıştır.

İtfaiyemiz başta olmak üzere belediyemize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değildir."

Patlamaya İlişkin İlk Açıklama MHP’li Akar’dan

Sakarya’da ve çevre illerde duyulan patlama sesiyle ilgili ilk açıklama MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar’dan geldi.

MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar,

“Eskişehir’den kalkan savaş uçağımızın Karasu semalarında ses duvarını aşması sebebiyle sonik patlama meydana gelmiş, başta Akyazı ve Hendek ilçelerimiz olmak üzere bir çok yerde patlama sesi duyulmuştur. Herhangi bir can ve mal kaybına yol açmayan bu olay sebebiyle tedirgin olan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim milletimizi ve devletimizi her türlü kaza ve beladan emin eylesin” ifadelerini kullandı.

Sakarya Valiliği'nden patlama açıklaması

Sakarya Valisi Çetin Oktay, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kıymetli hemşehrilerimiz, İlimizde bir patlama meydana geldiği yönünde ihbarlar gelmiş ve paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. İlimiz genelinde yapılan taramada herhangi bir patlama veya olumsuzluk olmadığı ilgili birimlerimizce tesbit edilmiştir. Saygıyla duyurulur..." dedi.

Sonik Patlama Nedir: 

Sonik patlama, bir nesne havada ses hızından daha hızlı hareket ettiğinde oluşan şok dalgalarıyla ilişkilendirilen sestir. Sonik patlamalar, insan kulağına bir patlama ya da gök gürlemesi gibi gelen, muazzam miktarlarda ses enerjisi üretir.

Editör: TE Bilişim