Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Kocaali 7. Olağan Kongresine katıldı. Başkan Yüce’nin yanı sıra kongreye AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı Ali İnci, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, ilçe belediye başkanları, partililer ve bölge halkı katıldı. Gerçekleştirilen kongre sonucunda Kocaali İlçe Teşkilatı Başkanlığına yeniden Ersan Demir seçildi.

Sosyal mesafe, hijyen ve maske uyarısı

Tüm dünyanın görünmeyen bir düşman nedeniyle sıkıntılı dönemlerden geçtiğine değinen Başkan Ekrem Yüce, “Dünyada tarihinde tüm dünyanın aynı anda tek bir konuyu konuştuğu, yaşayan insanların neredeyse tamamının aynı gündem üzerine düşündüğü nadir anlar vardır. İçerisinde bulunduğumuz günler de böyle tarihi bir döneme işaret ediyor. Her birimiz koronavirüsle mücadele ediyoruz. Virüsün dünyadaki yayılma hızı, vaka sayısı korkutucu. Sağlık sistemimiz, sağlık çalışanlarımız arı gibi çalışıyor. Devletimiz her türlü tedbiri alıyor. Biz de kendimize bakmak zorundayız. Kişisel tedbirlerimi almak zorundayız. Maskesiz dolaşmayalım. Sosyal mesafeye dikkat edelim ve Ellerimizi sürekli yıkayalım” diyerek uyardı.

Hizmet aşkı bitmeyecek

Hizmet aşkının başka bir duygu olduğunu belirten Başkan Yüce, “Hamdolsun bizim hizmet etme gayemiz hiç bitmedi, bitmeyecek. Cumhurbaşkanımız, Reisimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde daha pek çok hizmetler edeceğiz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar sadece Kocaali ilçemizde toplamda 67 kilometreye tekabül eden 71 bin 734 ton asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. Doğaseverlerin büyük beğenisini toplayan, ülkemizin farklı bölgelerinden ziyaretçilerini ağırlayan Maden Deresi’nin cazibesini artıracak projeler geliştiriyoruz. Aynı zamanda Kocaali sınırlarında yer alan Melen su isale hattı üzerinde bulunan vadiyi Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliği ile tıbbi ve aromatik bitki üretim alanına dönüştürüyoruz” dedi.

Su kayıp-kaçak oranı azalacak

Şehir genelinde içme suyu kalitesini arttırmak adına kapsamlı bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimizin neredeyse tamamında hayata geçirdiğimiz İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi ile içme suyumuzun kalitesini arttırıyoruz. Bu kapsamda başladığımız proje ile 218 bin 581 metrelik şebeke yenileme çalışması yapıyoruz. Kocaali’nde ise Su Kayıplarının Azaltılması Projesi ile suyumuza sahip çıkarak, israfı önleyip çevremizi koruyacağız. Kocaali ilçe merkezinde yüzde 60’ın üzerinde olan su kayıplarının önlenmesi adına 900 metre hat döşeyecek, 5 basınç kırıcı vana ve debimetre odası inşa edeceğiz. Böylece ilk etaptaki kaybı yüzde 45 oranına düşüreceğiz. İkinci etapla yapılacak iyileştirme çalışmalarıyla su kayıp oranını yüzde 25’e çekmeyi hedefliyoruz. Proje sonunda ise çalışmadan 11 mahalle ve 43 bin kişi faydalanacak. Kocaali için yapacak çok işimiz, yürüyecek çok yolumuz var. Rabbim yardımcımız olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim