Türk mühendis ve tasarımcılar tarafından 1,2 milyon saat emekle geliştirilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yerli otomobili GÜNSEL’in arkasında yaratıcı bir ekip var. Kasım 2020’de İstanbul’da MÜSİAD EXPO 2020'de dünya otomotiv piyasasının vitrinine çıkan GÜNSEL’in arkasındaki bu ekipte, Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi 31 yaşındaki Sapancalı Sertel Tanta’nın 26 yalındaki eşi makine mühendisi Gülçin Tanta da yer alıyor.

Gülçin Tanta: “GÜNSEL ile kişisel tarihimize yazılan satırlar paha biçilemez değerde.”
Şimdilerde GÜNSEL Mağazalar Müdürü olarak sorumluluk alan genç mühendis Gülçin Tanta,  aracın geliştirilme sürecinde de kompozit üretim metotlarının tespiti, üretime yönelik satın alma süreç yönetimi, ürün geliştirme ve üretim aşamalarında görev aldı. GÜNSEL’deki dördüncü yılını geride bırakan Tanta,  Bu süre içinde mesleki olarak bir çok alanda kendisini geliştirme fırsatı yakaladığını söylüyor.  Gülçin Tanta, “Üretim ve imalat süreçlerinin yanı sıra, satın alma, pazarlık süreçleri, insan yönetimi, ekip çalışmaları konularında kendimi geliştirme imkanım oldu” diyor. 

Eğitim hayatı boyunca otomotiv sektöründe çalışmayı düşünmediğini, ancak katıldığı staj eğitimleri ve iş hayatında her zaman otomotiv sektörü ile iç olduğunu anlatan Tanta, “Sıfırdan otomobil geliştirmek gibi bir şansı elde edebileceğimi tahmin bile edemezdim. GÜNSEL ile bu hayalin içinde olmak inanılmaz, kişisel tarihimize yazılan satırlar paha biçilemez değerde” ifadelerini kullandı.

GÜNSEL’e başladığında 12 kişilik bir ekip olduklarını, bugün ise 175 kişilik bir ekip haline geldiklerini vurgulayan Tanta, şunları söylüyor: “İlk günlerde işin neresinden, nasıl tutup ilerleyeceğimizi bile bilmiyorduk. Denedik, pes etmedik. GÜNSEL deneyimimiz ve başardıklarımız, (yapamıyorum, bilmiyorum, bulamıyorum, zamanım yok) gibi olumsuz cümleleri tamamen hayatımızdan çıkarmayı öğretti.”  Genç mühendis, bu yaklaşımı bütün gençlere başarıya giden yolun anahtarı olarak sunuyor.

İLK TEST SÜRÜŞÜNÜ BİRLİKTE YAPMIŞLARDI
Gülçin Tanta ve eşi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Sertel Tanta, Günsel'in ilk test sürüşünü birlikte yapmışlardı. 

KAYNAK: MEDYA SERVİSİ

Editör: TE Bilişim