Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalanma süresini 1 ay daha uzatıyoruz. Bununla bağlantılı, nakdi ücret desteği de 1 ay daha devam edecek" dedi.

Erdoğan, "Haziran ayıyla ilgili öncü veriler, ekonominin çok güçlü bir toparlanma sürecinde olduğunu gösteriyor. Yılın ilk çeyreğindeki yüzde 4.5'lik büyüme performansı, ekonomimizin potansiyelinin ve gücünün en büyük ispatıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkımızdan tek isteğimiz, bu süreçte kurallara uyarak, işlerine, üretimlerine, ülkelerine sahip çıkarak bize destek olmasıdır. (Kovid-19) Amacımız vaka sayısını da vefat sayısını da sıfır noktasına çekebilmektir. Ülkemizi risk grubundan uzaklaştırmakta kararlıyız. İçerideki ve dışarıdaki ortak kanaat Türkiye'nin salgın sonrası yeniden şekillenecek dünyanın yıldız ülkelerinden biri olacağı yönündedir. Ayrıca iş fesih sınırlaması bir ay daha devam edecek" şeklinde konuştu.

Çoklu baro yönetimi üzerinde durduklarının altını çizen Erdoğan, "Milletvekili arkadaşlarımız bu konuyla ilgili kanun teklifini yarın sabah veriyorlar" dedi.

Editör: TE Bilişim