Sapanca Kırkpınar halkının bir süredir sürdürdüğü teleferik eylemleri yeniden başladı. "Bu bir eylem değil, buluşmadır" diyen topluluk teleferik projesinin yapılmaması için slogan attı.

Sapanca'da orman arazilerine ve kesilecek ağaçlara sahip çıkmak için eylem yaptıklarını belirten Kırkpınarlılar, "Biz hep beraber burada toplandık, biz ormanların sesiyiz. 5 aydır burada mücadele ediyoruz" dedi.

Kırkpınarlıların eylemine destek vermek amacıyla yöreye gelen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Derdimiz siyaset değil, bizim derdimiz vatanımız, milletimiz ve bu topraklar içerisinde özgürce yaşamaktır" dedi.

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’ta teleferiğe karşı eylemcilere destek vermek için katıldı.

ŞARKILARLA EYLEME RENK KATTILAR

Sapanca Kırkpınar'da teleferik eylemi saat 13.00'da başladı. Eylemde, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, CHP İl Başkan Adayı Reyhan Şahin, Makine Mühendisleri Odası Sakarya Temsilcisi Salim Aydın gibi isimler yer alırken çok sayıda vatandaş katıldı. Öte yandan Kırkpınar Kadın Eylem Korosu 'Uyan Sapanca' adlı şarkıyı seslendirdi. Yapılan açıklamada, 5 aydır eylemlerini sürdürdüklerini, ormanlara sahip çıkılması yenilenerek, ormanların yok edilmemesi gerektiği belirtildi.Birbirinden ayrı şarkılarla eyleme renk katarken vatandaşlara da bu soğuk havada unutulmadı. Vatandaşa çay ikramı yapılırken lokma dağıtıldı.

Ne olmuştu?

Sapanca Belediyesi'nin teleferik projesi ihalesini, Bursa Teleferik A.Ş. kazanırken, Kırkpınar Hasanpaşa mevkiinden başlayarak, Mahmudiye İncebel mevkiinde sona erecek, 1500 metrelik teleferik projesi kapsamında, ormanda çalışmalar yapıldı. Bölge halkının tepkileri üzerine çalışmalar durduruldu. Sapanca halkının, Sakarya 2. İdare Mahkemesi'nde imar plan değişikliğinin iptali istemiyle açılan davada, projenin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceği gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasına karar verildi.

Editör: TE Bilişim