Şerif Sarı, yaptığı yazılı açıklamada son gelişmeye ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bilindiği üzere Kocaali’de kurulmak istenen kimya OSB sanayisiyle ilgili kamuoyumuzu bilgilendirir çalışmalarımız aralıksız sürmekte.

Bu amaçla ilçemiz sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini makamlarında ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi paylaşımında Kocaali Sivil Toplum Platformu sözcüsü olarak gerçekleştiriyorum.

Bu doğrultuda 12.12. 2019 tarihinde muhtarlar derneği başkanıyla yaptığım görüşmede gelecek hafta çarşamba günü tüm muhtarlarımızın olduğu bir toplantıda, Kocaali belediye başkanı Sn. Ahmet Acar’ın talimatıyla Kimya OSB’lerinin olduğu Gebze ve Dilovası bölgelerinde yapılacak ziyaret öncesinde, Kocaali Sivil Toplum Platformu sözcüsü olarak ilçemize kurulmak istenen Kimya OSB ile ilgili bir bilgilendirme sunumu yapmak konusunda fikir birliğine varmıştık.

Ancak bugün saat 14:15 itibariyle Kocaali Muhtarlar Derneği Başkanı Sn. Ertuğrul Akyüz beyden aldığım telefla böyle bir toplantının olmaması yönünde Mahalle muhtarlarımızdan görüş aldım, bilgisini paylaştı.

O nedenle çarşamba günü yapılacak toplantının olmayacağını tarafıma ifade etti. Bunun üzerine bilgilenmekten muhtarlarımızın kaçmayacağını inandığımı ifade ederek, bu sunuma karşı çıkan 3 mahalle muhtarımızın adını vermesini, bu muhtarlarımızın yanlarına giderek gerekli bilgilendirmeye yapmak istediğimi söylemem üzerine, böyle bir isimleri vermemin mümkün olmadığını ifade etti.

Sonuç olarak öyle anlaşılıyor ki, ne palasına olursa olsun ilçeye kimya OSB’yi kurma arzusunu bugüne kadar aldığı tavırla ortaya koyan Sn. Ahmet Acar ve ekibi makamdan aldıkları güçlerini devreye sokarak toplumun temsilcileri olan muhtarlarımızla bir araya gelmemizi, Su kaynaklarının, Tarımın ve Turizmin hayat bulduğu bölgemiz için hiç uygun olmayan bir sanayi kolu olan Kimya OSB’yle ilgili elimizdeki bilgileri muhtarlarımızla, dolaysıyla toplumla şeffaf bir içerikte paylaşmamızdan rahatsız oldukları anlaşılıyor.

Kim nasıl davranırsa davransın, geçmişten bize, geleceğe ulaştırmak için miras bırakılmış doğamıza ve insanlarımızı direk ilgilendiren konuları, duyarlı sivil toplum temsilcileri ve milletimizle birlikte savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuyla saygıyla paylaşırız."

Editör: TE Bilişim