Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, MARKA’dan destek almaya kazanan ve hazırlık çalışmaları başlatılan Sakarya Kent Etiği Bildirgesi için video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Şehir plancıları, mimarlar, akademisyenler, STK’lar, iş dünyası, özel ve kamu sektörünün temsilcileri ile birlikte hazırlanacak bildirgenin hayırlı olmasını temenni eden Başkan Ekrem Yüce, sürdürülebilir bir yaşam için Kent Etiği Bildirgesini çok önemsediklerini ve Büyükşehir Belediyesi olarak bir ilke imza attıklarını dile getirdi.

Etik şehir

Video konferans yöntemiyle yapılan toplantının hayırlara vesile olmasını temenni eden ve tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Etik şehir, toplumun kendi kimliğini rahatça yaşayabildiği şehirdir. Kentli etiği, kentli haklarının temeli ve yaşama geçirilmesinin en önemli destekçisidir. Dolayısıyla kentte yaşayanların birbirleriyle ve çevreleriyle olan ilişkilerini düzenleyen kentli olma etiği, kentli haklarının yaşama geçirilebildiği sürdürülebilir bir kentte mümkündür” dedi.

Büyükşehir’den bir ilk

Büyükşehir Belediyesi olarak Kent Etiği Bildirgesi ile bir ilke daha imza attıklarını belirten Başkan Ekrem Yüce, “Kentte yaşarken temiz çevreye ihtiyacımız olduğu gibi, çevreyi koruma sorumluluğumuz da var. Temiz suya ihtiyacımız olduğu gibi su kaynaklarını koruma sorumluluğumuz da var. Yeşil alanlara ihtiyacımız olduğu gibi park ve bahçeleri koruma sorumluluğumuz da var. Salgın döneminde sosyal mesafe kuralları ile birbirimizin sağlığını koruma sorumluluğumuz var. Sağlıklı gıdaya ulaşma hakkımız olduğu gibi tarım alanlarını koruma, sağlıklı gıda zinciri kurma sorumluluğumuzda var. İşte kentte yaşarken hak ve sorumluluklarını bilen, beraber toplumsal bir vicdan oluşturmalıyız” dedi.

Katılımcı belediyecilik anlayışı

Katılımcı belediyecilik anlayışı ile bildirgeyi oluşturacaklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Bildirgeye ilişkin ikinci çalıştayımızı özel sektör temsilcileri ile üçüncüsünü ise kamu sektörümüzün kıymetli isimleriyle gerçekleştireceğiz. Şehrimiz yerel yöneticileri ile yapacağımız son toplantıyla çalıştaylarımızı tamamlayacağız. Bir ilk olarak ortak yaşama farkındalığı oluşturmak için Sakarya Kent Etiği Bildirgesi çalışmasını başlattık. Sakarya ortak yaşama üst normlarını beraber belirleyeceğiz. Katılımcı belediye içinde örnek proje olacaktır. Tüm katılımcılara teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum” dedi.

Geniş katılımlı video konferans

Toplantı katılımcıları arasında Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa İsen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ak, İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Mimarlar Odası Sakarya Şube Başkanı Sami Kafadar, Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Dirim, SAÜ ve SUBÜ akademisyenleri, yurtdışı katılımcıları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları yer aldı. Kent etiği bildirgesi için yapılacak ikinci çalıştayın paydaşlarının ise özel sektör temsilcileri olacağı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim