Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından toplu taşımada tek ödeme yöntemi olan Kart54’ü kullandırılmayacağına dair kamuoyunda çıkan haberlere yönelik açıklama yayımlandı.

Temassız ödeme tek seçenek

Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan şu açıklama yapıldı: “Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde toplu taşımada nakit kullanımının virüsün yayılmasına yol açabileceğine, mümkün olduğunca nakit para alışverişinin yapılmaması gerektiğine açıkça yer verilmiştir. Dünya Sağlık Örgütü de nakit ödemenin insan sağlığını tehdit ettiğini, temassız ödeme yöntemlerinin daha sağlıklı olduğu tavsiye edilmektedir. Büyükşehir Belediyemiz ve Özel Halk Otobüslerinde de tek ödeme yöntemi temassız Kart54’lerle gerçekleştirilmektedir.”

Güvenli ve pratik

“Toplu taşımayı kullanan vatandaşlarımıza salgının yayılmasını önlemeye yönelik uyarıların yer aldığı, Kart54 kullanımının teşvik edildiği şu dönemde böylesine bir uygulamanın gündeme gelmesi söz konusu değildir. Ulaşımda Kart54 güvenli, hızlı, pratik ve tek ödeme yöntemidir. Böyle bir olay karşısında ise hukuki yollara başvurmak kanuni bir zorunluluktur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Editör: TE Bilişim