Çatalövez köyünde her yağmur sonrası bulanık su nedeniyle sıkıntı çeken 31 yaşındaki Emin Kaplan,“ Bir haftadır suyumuz kesik. Kimse ilgilenmiyor. Su gelecek dediler 5 gün sonra geldi ve bu şekilde akıyor. Belediye bu sudan para alıyor. Çeşmeden çamurlu su akıyor. Lütfen sesimize kulak verin. Hastalık saçıyor resmen bu sular. İnsanları hep hasta ediyor” diye tepki gösterdi.

Kaplan, “Yaklaşık bir hafta önce bizim sularımız kesildi. Bir haftadır yetkililere gerek sosyal medyadan gerek sorarak, gerek arayarak sormamıza rağmen bize suyla alakalı yapılan hiçbir açıklama yok. Sadece çalışma adına SASKİ geldi, SASKİ suyu verecek, SASKİ depoya su basacak, SASKİ öyle yapacak, SASKİ böyle yapacak… ve biz köyümüzün muhtarına bunu sorduğumuzda suyla alakalı bana soru sormayın yanımızda SASKİ’nin müdürü var, SASKİ ’de çalışan bir arkadaş var ona sorun diye söyledi ve 3 gündür, 4 gündür sular gelecek diyorlar ve suyumuz geldi çok şükür Allah hepsinden razı olsun” dedi.

“Bu suya verdiğim parayı helal etmiyorum”

Musluktan akan suya para verildiklerini belirten Kaplan, “Bakın buradaki limonata değil, buradaki herhangi bir içecekte değil buradaki bizim milli içeceğimiz su ve biz bu suya para ödüyoruz ve ben size bu deponun bu durumunu da göstereceğim, fotoğraflarını da çekeceğim bu depodan çıkan suyun son hali. Benim evimin çeşmesinden akan su bu. Görüyorsunuz içinde hatta bunu bir süzgeçten de geçirebiliriz, ben bunu temiz suyla çalkaladım, hazır suyla çalkaladım bu şişeyi. İçindeki pislikleri görebilirsiniz kim gelirse gelsin, kim konuşursa konuşsun bizim köyümüzde arıtmayla alakalı hiçbir önlem yok. Bu su arıtılmadan direkt çeşmeye gelen bir su ve biz bu suyla banyo yapıyoruz, çoluğumuza çocuğumuza içiriyoruz, yemek yapıyoruz, her şeyimizi bu suyla yapıyoruz. Ben bu suya verdiğim paranın bir kuruşunu dahi kim olursa olsun helal etmiyorum. Biz bu suyu içiyoruz” diye konuştu.

Kaplan, “Bu hastalık saçıyor depomuzun halini gidip görün o çamurun içinde, pisliğin içinde, deponun içinde bir metre boyunda çamur var. Her yağmur yağdığında bizim sıkıntımız aynı. Üç gün düzeliyor beş gün böyle ve biz bunu içiyoruz. Ben buradan sesimi duyurmak istiyorum. Bu sorunumuza bir an önce el atılması lazım belediye bununla ilgili hiçbir çalışma yapmıyor. Ben 30 yaşındayım yıllardır bu sıkıntıyı çekiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim