Karapürçek yolunun genişletilmesi için Balıkesir’de yapılan yerel yönetimler bölge toplantısından müjdeli haberleri aldıklarını açıklayan Başkan Ekrem Yüce, “18 kilometre uzunluğa sahip Karapürçek-Pekşenler arası 2022 yatırım programına alındı. Sakarya ziyaretinde projenin başlatılması için gerekli talimatları veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, süreci takip eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Balıkesir’de yapılan yerel yönetimler bölge toplantısında Karapürçek yolunun 2022 yatırım programına alındığı haberini paylaştı. Pekşenler ile Çaybaşı sapağı arasındaki 5,5 kilometrelik kısmın tamamlandığı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın son Sakarya ziyaretinde 18 kilometrelik yolun tamamlanması için talimat verdiği proje için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2022 yılında kaynak ayrıldığını belirten Başkan Ekrem Yüce, bölgedeki ihtiyaca çözüm üretecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

2022 yatırım programına alındı

Başkan Ekrem Yüce, yaklaşık 160 milyonluk kaynağın proje için ayrıldığını paylaşarak, “Karapürçek-Pekşenler arasında kalan 18 kilometre uzunluğa sahip yolun genişletilmesi için girişimlerimizi yapmış, taleplerimizi Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na iletmiştik. İlk etapta 5,5 kilometresi tamamlanan ve toplam uzunluğu 18 kilometre olan yol için Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize son ziyaretlerinde tamamlanması yönünde talimatları olmuştu. Hamdolsun bugün projenin 2022 yatırım programına alındığı bilgisini hemşehrilerimizle paylaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Otoban girişi ve Karapürçek yolu

Şehrin doğu bölgesine yeni bir otoban giriş-çıkışı kazandıracaklarını, bölgedeki kamulaştırma çalışmalarının Büyükşehir marifetiyle yapıldığını aktaran Başkan Ekrem Yüce, Karapürçek yolunun genişlemesiyle de bölgedeki ulaşım ağının rahatlayacağının altını çizdi. Yüce, “Bölgenin ulaşım konusundaki taleplerinin takipçisiydik. İnşallah 18 kilometrelik yolun genişlemesi ve yeni otoban girişinin kazandırılmasıyla Sakarya ulaşımında yeni bir dönem olacak. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim