Arifiye ilçesindeki lastik fabrikasında yaşanan olayda Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan ölmüş, 2 sendika yetkilisi yaralanmıştı. Olayın şüphelisi fabrika çalışanı Sedat U.'nun ve olaya karışan 7 sendika görevlisi hakkında 3. Ağır Ceza Mahkemesi' nde görülen dava yarın karara çıkıyor. 19 yıldan 54 yıla kadar hapsi istenen Sedat U. ve 29 yıla kadar hapsi istenen 7 sendika görevlisi için mahkeme kararını verecek. 

NE OLMUŞTU?


Sakarya'nın Arifiye ilçesinde bulunan lastik fabrikasını 13 Kasım 2018'de ziyarete gelen Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan, iş yeri temsilciliği binasında henüz belirlenemeyen nedenle fabrikada çalışan işçilerden Sedat U.'ın silahlı saldırısına uğramış, Karacan ile yanındaki iş yeri temsilcisi O.B. ve M.S, vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralanmıştı.  Ağır yaralanan Karacan ile O.B. ve M.S, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Karacan, burada yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti. Olayda Sedat U.'ın ateş ettiği belirtilen E.A. ise yara almamıştı.

İDDİANAME


Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 29 sayfalık iddianamede, tutuklu sanık Sedat U. hakkında, "kasten öldürme" suçundan müebbet, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 18 yıldan 30 yıla, "nitelikli yağma" suçundan 10 yıldan 15 yıla, "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede, aralarında O.B, M.S. ve E.A'nın da bulunduğu tutuksuz 7 sanığın "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 4'er yıldan 14'er yıla, "nitelikli yağma" suçundan 10'ar yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

bizimyaka.com

Editör: TE Bilişim