Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından 2020 yılı faaliyet raporu açıklandı. 2020 yılı içerisinde birçok olaya müdahale edildiğine dair bilgilerin sunulduğu açıklamada, “İtfaiye teşkilatı olarak Sakarya’nın huzuru ve güvenliği için 7/24 nöbet tutuyoruz. 2020 yılı içerisinde birçok badire atlattık. Ekiplerimiz hem şehrimizdeki olaylara hem de şehir dışındaki olaylara anında müdahale ederek büyük bir başarı gösterdi” denildi.

İtfaiye ekipleri 7/24 nöbette

İtfaiye Dairesinden yapılan açıklamalar şu şekilde: “Teşkilatımız 2020 yılında 4 bin 241 yangına, 376 trafik kazasına, bin 586 hayvan kurtarma, 327 insan kurtarma, 44 intihar teşebbüsüne, 593 can kurtarma olayına ve 170 tane rutin olaylara müdahalelerde bulundu. Tüm bu olayların yanı sıra hizmet içi ve hizmet dışı eğitimlerimiz de devam etti. Hizmet içi 37 kişi, kurum dışı 649 kişiye eğitim sunuldu. 10 bin 144 kişiye de tatbikat gerçekleştirilirken 194 kişiye de seminer düzenlendi. K-9 köpek eğitimlerimiz şehir içinde devam ederken aynı zaman şehir dışından gelen diğer belediyelere de eğitimlerde bulunuldu” ifadelerine yer verildi.

Aynı kararlılıkla çalışmalarımız sürecek

Açıklamaların devamı ise: “Koronavirüs salgınıyla mücadele ettiğimiz bu zorlu dönemde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için ekiplerimiz gece gündüz demeden nöbet tutmaya devam ediyor. 2020 yılı içerisinde kahraman itfaiyecilerimiz yaşadığımız havai fişek fabrikası patlaması ve büyük alışveriş marketinin depo yangınında disiplinli ve özverili bir çalışma gerçekleştirerek büyük başarıya imza atmıştır. Ayrıca kahraman itfaiyecilerimiz Elazığ, Malatya ve son olarak İzmir’de meydana gelen büyük depremlerde olay yerine hızlı bir şekilde intikal ederek arama-kurtarma çalışmalarında etkin rol göstermiştir. İtfaiye teşkilatımız çalışmalarını aynı kararlılık ve cesaretle her zaman sürdürerek tetikte olacaklardır” denildi.

Her olay için canlarını siper ediyorlar

“2014 yılında yürürlüğe giren 6360 sayılı yasa ile birlikte tüm Büyükşehir Belediyesi sınırlarına hizmet götürmeye başlayan İtfaiye teşkilatımız orman yangınları dâhil her türlü yangına cansiperane müdahale etmeye devam etmektedir. Soba ve baca yangınlarıyla alakalı uyarılar yapmakla kalmayıp baca temizliği yapan teşkilatımız her türlü trafik kazası, çökme, patlama, heyelan, sel ve akarsu taşkınlarında, mahsur kalma durumlarında en ileri tekniklerle kurtarma hizmeti vermektedir. Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinin sahil hattı boyunca cankurtaran hizmeti veren ekiplerimiz kıyı şeridi boyunca güvenliği sağlamaya devam ediyor”

Editör: TE Bilişim