Beştepe’de düzenlenen kabine toplantısı 3,5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantıda salgınla mücadelede atılacak yeni adımlar ele alındı. 

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada yeni Anayasa süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni anayasa sürecinin mümkün olan en geniş uzlaşma kapsamında ilerlemesi için çalıştıklarını ifade etti. Erdoğan yeni anayasa için her türlü görüşe ve teklife açık olduklarının altını çizdi.

Erdoğan, Sağlık alt yapısının gücü sayesinde diğer ülkelerde görünen sıkıntılarla karşılaşılmadığını belirterek, aşılama konusunda bir çok ülkeden ileri noktada olduğumuzu ifade etti. 

Salgın döneminde, esnafın, turizimcinin ve öğrencilerin durumunu takip ettiklerini ifade ederek,  "Her fırsatta, kısıtlamadan  sıkılan vatandaşlarımızın ve esnafın önüne açmak için çalışıyoruz. Hasta ve vaka sayıları arttığında tedbirlerimizi güncellemek zorunda kalıyoruz. Vatandaşlarımızı bir kez daha maske temizlik ve mesafe kurallarına uymalarını istiyoruz.

Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun %80'ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05 olarak her gün devam edecektir. Kırmızı kategoradeki illerde pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecektir. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecektir.
Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlamsı günlerindeki paket servisi devam edecektir.

Editör: TE Bilişim