Sakarya Kadın Platformu, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı Kararı ile çekilmesinin üçüncü haftasında da sokaktaydı. Kadınlar kararı protesto ederek, “İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz" dediler.

Sakarya Kadın Platformu’nun çağrısıyla Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan Sakaryalı kadınlar, ‘Haklarımızdan ve Yaşamlarımızdan Vazgeçmiyoruz’, ‘İstanbul sözleşmesi Bizim, Kararı Tanımıyoruz’, ‘Kadınlar Eve Sığmaz’, ‘Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz’, ‘Ar değiliz, Zar Değiliz, Mal Değiliz’ ve ‘Kadın Cinayetleri Politiktir’ yazılı dövizler açtılar.

Sakarya Kadın Platformu Sözcüsü, Eğitim Sen Kadın Sekreteri Yasemin Hacıeyüpoğlu, "Ülkemiz adına çekince koyulmadan imzalanan bir sözleşmedir. Sözleşmeyi ilk imzalayan ülke Türkiye’dir. Diğer ülkelerin imzalaması adına öncülük etmiştir. Oy birliği ile imzalanan bu sözleşmeden 10 yıl sonra ne oldu da gece yarısı çekilme kararı alındı? Bu sözleşmeyi imzalamaktan onur duyan siyasiler, bugün de aynı siyasilerdir. Bugün ne oldu da bu sözleşmeden çekilindi? ” diye sordu.

İstanbul Sözleşmesi kadını, çocuğu, erkeği herkesi şiddet mağduru olmaktan koruyan bir sözleşme olduğunu ifade eden Hacıeyüpoğlu, şunları kaydetti:
Gerekçesiz, keyfi olarak öncülüğünü ettiğiniz, ülke ülke dolaştırıp imzalattığınız ilk imzacısı olduğunuz bir sözleşmeden geri çekilemezsiniz. Kadınları şiddetten korumayı, şiddeti önlemeyi, ayrımcılığa karşı eşitliği savunan bir sözleşmeyi sizler tartışamaya açamazsınız. Sözleşme hakkında karar alamazsınız.

Korkmuyoruz… Susmuyoruz… İtaat etmiyoruz.  Kadınlar bu sözleşmeden çekilmiyor. Karar kadınların!"

Editör: TE Bilişim