Akyazı ilçesi Kuzuluk Topçu Sırtı mahallesinde F.B. isimli şahsa ait 2018 model Otomobil ile (1) adet LCD televizyonun çalınması olayının ihbarını alan Sakarya İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri harekete geçti.

Hırsızlığın yapıldığı bölgede bulunan çok sayıda mobese kayıtlarını inceleyen JASAT Dedektifleri kısa süre içerisinde çalıntı otomobilin izine ulaştı.

ANLAŞMA YAPTILAR

Yapılan titiz çalışma sonucunda oto hırsızları aracı 15.000 TL. Karşılığı parçalayıp satmak üzere bir şahıs ile anlaşmış oldukları tespit etti.

JASAT ALICI KILIĞINA GİRDİ

JASAT dedektifleri, alıcı kılığına girerek Oto Hırsızları ile irtibat kuruyor ve otomobili 25.000 TL. Karşılığı satın almak istediğini bildiriyor. Yemi yutan oto hırsızları çalıntı otomobili buluşma noktasına götürülürken JASAT dedektifleri düğmeye basıyor.

Akyazı ve Hendek ilçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Timlerinin de destek verdiği operasyon sonucu çalıntı otomobil içerisinde A.K., B.H., S.M. ve Ö.K. isimli şüpheli şahıslar ile birlikte ele geçirildi.

yapılan mülakat sonrasında otomobil hırsızlığı harici, Akyazı ve Hendek bölgesinde 6 ayrı evden hırsızlık olayının da failleri olduklarını itiraf etmişlerdir.

Jandarmadaki yapılan sorguda hırsızlık olayının altısını A.K. ile B.H. isimli şüphelinin birlikte tasarlayarak yaptığı, diğer hırsızlık olayını ise yine A.K. ile Ö.K. isimli şüpheli şahıs tarafından yapıldığını itiraf ettiler

Jandarmadaki işlemlerinin ardından mevcutlu olarak adliyeye çıkarılan A.K. ve B.H. tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevine gönderildiği, S.M. ve Ö.K. isimli şahıslar ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar.

Ayrıca N.K., F.K. ve A.G. isimli şahıslar hakkında hırsızlık malı satın almaktan işlem yapıldı.

Editör: TE Bilişim