.

İhtiyaç sahiplerine maddi destek olmak istediklerini söyleyerek Iraklı kadına yaklaşan şahıslar ellerindeki 96 bin Belarus Rublesini gösterdi. Bu paraların kadın tarafından dağıtılmasını ve bir kısmını da kendisine almasını isteyen dolandırıcıar, paraları teslim etmeden önce güven amaçlı bir teminat istediler. Paralar dağıtıldıktan sonra teminat için aldıklarını geri vereceklerini söyleyen kişilere inanan kadın evinde bulunan 1kilogram altını elleriyle teslim etti.

BOZDURURKEN ANLADI

Şahıslardan aldığı paraları Türk Lirası'na çevirmek isteyen kadın döviz bürosuna gittiğinde şok geçirdi. Belarus Rublesi’nin değersiz olduğunu öğrenen kadın dolandırıcılara ulaşamayınca ise ikinci şoku yaşadı. Dolandırıldığını anlayan kadın hemen polise başvurdu.

Meydana gelen Dolandırıcılık olayı ile alakalı çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik-Dolandırıcılık büro ekiplerince gerekli incelemeler yapıldı. Mağdur kadının tarif ettiği eşgale uygun kişiler İstanbul’a kaçarken tespit edildi. Adım adım iz süren polis ekipleri şahısları İstanbul Esenyurt’ta saklandıkları evde kıskıvrak yakaladı. Evlerinde yapılan aramalarda yüklü miktarda doların yanı sıra çok sayıda altın ve ziynet eşyası ele geçirildi.

Sorgulanmaları amacıyla Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube müdürlüğüne getirilen Irak uyruklu iki kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Osman Hakan Karslı

Editör: TE Bilişim