Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, tecavüzle suçlanan sanığa cinsel istismar suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezası verdi. Tutukluluğunun devamına karar verilen Sanık, hürriyeti tahdit suçundan ise beraat etti.

Mağdur yakınları ve davayı takip edenler karara tepki gösterdi.

“CEZA YETERSİZ”

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, duruşma sonrasında yaptığı basın açıklamasında cezanın son derece yetersiz olduğunu belirterek, bu davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi. Özkan, “Çocuklar Vatandır diye çıktığımız bu yolda bu cezayı yeterli bulmuyoruz. Çünkü eylemlerini gerçekleştirmek için çocuğu bir odaya alıp, kapıyı kilitlemek suretiyle çocuğa nitelikli olarak cinsel istismarda bulunmaya çalıştı” dedi.

HEM HAK ÖNÜNDE HEM ADALET ÖNÜNDE CEZASINI ALACAK

Sanığın istismarını ‘Alçaklık’ ve ‘Namussuzluk’ olarak nitelendiren Özkan, şunları kaydetti:

Yüce mevlam karşısında da hesap veremeyecektir. Çocuklarımıza kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız ve bu davanın peşinde olacağız. Çocuğu hem hürriyetin yoksun bırakmış, hem dini olarak istismar etmiş, hem inancından vurmuş bu istismarcı hem hak önünde, hem de adalet önünde cezasını alacaktır.”

EBEVEYNLERE ÇAĞRI

Çocuklara konuşun çağrısında bulunan Saadet Özkan, ebeveynlere de şöyle seslendi:

“Çocuklara dokunan ananız, babanız, şeyhiniz, şıhınız bile olsa sesinizi çıkartacak, evlatlarınızın yanında olacaksınız.”

“4. YARGI PAKETİNİ GERİ ÇEKİN”

UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan da, TBMM’ye sunulan 27 maddelik 4. Yargı Paketinde bulunan bir maddenin tecavüzcüleri, istismarcıları koruduğunu söyledi. Ceylan, söz konusu maddenin çocuğa cinsel istismar suçlamasının kuvvetli delile dayanmasın istediğini, aksi halde mahkumların, sanıkların tahliyesinin önünü açtığını belirterek, şunları söyledi:

Ve bugün sanık dedi ki, (Ben bu yasadan, düzenlemeden faydalanmak istiyorum Tahliyemi istiyorum.)

Biz Adalet Bakanlığı’na gerekli müracaatımızı yapacağız. Büyük bir kampanya başlatacağız. Bu yasa teklifinin bir an önce geri çekilmesi lazım.”

“İnanın bütün sanıklar bu yasaya sığınacaklar ve tahliyelerini isteyecekler. Hepimiz biliyoruz ki, cinsel istismar iki kişi arasında olan bir şey. Kameralar karşısında gerçekleşen bir suç değil. Çocukla istismarcı baş başa... Bu yüzden çocukların ifadeleri dışında kolay kolay sığınabileceğimiz bir şey yok. Çocuğun ifadesi öncelikle dikkate alınmalı. Bunun için Adalet Bakanlığı’na da, Meclis’e de sesleniyoruz. Lütfen bu yasaya müsaade etmeyin.”

İSTİNAFTA DA TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Av. Mine Rana Dayıoğlu, bu kararın kendilerini memnun etmediğini söyledi. Çocuğun tecavüze uğradığını, ancak zanlının bu suçtan ceza almadığını ifade eden Dayıoğlu, "İfadelere göre çocuğa zorla, bir odaya kilitlenerek tecavüz edilmiştir. Ancak heyet bunda beraat kararı vermiştir. Nitelikli istismar olduğu halde bu yönde hüküm tesis edilmemiştir. Zanlının hak ettiği cezayı alması için bu davayı istinaf sürecinde de takip edeceğiz" dedi.

Davayı izleyen ve karara tepki gösterenler 'Çocuklar vatandır, vatanına sahip çık' diye slogan atarak, kamuoyunu davayı sahiplenmeye çağırdılar.

Editör: TE Bilişim