"YANLIŞTAN DÖNÜN"

Türk-İş'e Bağlı Sendika Başkanları adına Türk-iş Konfederasyonu Sakarya İl Temsilcisi Cemal Yaman, sendika binasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna getirilen torba yasa ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaman; '' Gelin bu yanlıştan dönün dedik kimse bizi dinlemedi. Hükümet Covid-19 salgını ile mücadele etmek yerine işçilerin haklarını gasp ediyor. Bu yanlışa birilerinin dur demesi gerekiyor. Mecliste göreceğiz kimin halktan yana olduğunu, kimin olmadığını'' dedi

"EYLEME DAVET"

Bugün daha güçlü bir şekilde seslerini yükselttiklerini söyleyen Yaman, "Dediğimiz gibi mücadelemizi büyütüyoruz. Adına 'istihdam paketi' dedikleri esnekleştirme, kuralsızlaştırma, güvencesizleştirme yani kısacası köleleştirme paketine karşı sesimizi bugün daha güçlü bir şekilde yükseltiyoruz. Çünkü bu köleleştirme paketine karşı sürdürdüğümüz mücadelede artık yalnız olmadığımızı biliyoruz. İşçi, emekçi kardeşlerimizi bir genel greve davet etmiyoruz ancak bu akşam herkesi mesai sonunda topluca alkış eylemine davet ediyorum'' dedi

"VAZGEÇİN"

Torba yasa düzenlemesini TBMM'ye getirenlere tekrar seslenerek bu yanlıştan vazgeçmeleri gerektiğini belirten Yaman, "İki gün önce HAK-İŞ ve DİSK'le ortak açıklama yaptık. 'Esnek Çalışmaya Hayır' dedik. Yaptığımız ortak açıklamayla, Türkiye işçi sınıfının temel hakları söz konusu olduğunda nasıl bir arada ve dayanışma içinde bir araya geldiğini gösterdik. Bu düzenlemeyi TBMM'ye getirenlere, getirilmesine sebep olanlara buradan tekrar sesleniyoruz. Gelin bu yanlıştan vazgeçin. Vazgeçin ki arkanızda kötü bir miras bırakmayın. Vazgeçin ki emekçiler adlarınızı duyduğunda, yüzlerini gördüğünde size saygı göstersin. Vazgeçin ki zaten emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin'' dedi.

"HESABINI SORARIZ"

Bu mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ifade eden Yaman; ''Bizler derdimizi anlatmaktan usandık, onlar bizlere yeni dertler üretmekten usanmadılar. Ama bizlerin mücadeleden vazgeçeceğini mi sanıyorlar? Eğer öyle sanıyorlarsa bizi henüz tanımıyorlar. Bizler mücadeleden vazgeçmeyiz. Ama bugün, ama yarın, bunun hesabını sorarız." dedi.

"MHP'DE SUÇLU"

Bu hak gasbında sadece hükümet değil MHP'de suçlu diyen Yaman; '' Bugün hükümet tek başına hükümet gibi görünse de bir ortağı var. MHP eğer bu işe dur demezse en az hükümet kadar suçludur. Otomatik makineler gibi elleri kaldırıp indirmekle olmaz. Halkı düşünüyorsanız birşeyler yapın. Ücretsiz izne çıkan işçiye 39 TL vermeyin. Ekonomi bakanımız belki kurlara bakmıyor olabilir ancak ben söyleyeyim dolar sekiz buçuk euro 10 olmuş. Her şeyin dolara endeksli olduğunu bilmiyor mu kendileri de senin dolarla ne işin var diyor. Bu başıbozuk düzene lütfen dur diyin'' sözlerini kullandı.

Editör: TE Bilişim