Sakarya Hendek İlçesinde Ramada otelinde düzenlenen Gurmenna Gurme Reçel yarışmasında birinci gelen çiftçi kadın Elana Baysal, ben çiftçilik yapıyorum ve bir inek alabilmek için bu yarışmaya katıldım ve birinci oldum.

Hendek İlçesinde Ramada otelinde düzenlenen Gurmenna Gurme Reçel yarışmasına, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Dilistan Shipman ,Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Sercan Candan, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Av. Hasan Serdar Baykal ve yarışmacılar ile çok sayıda davetli katıldı.

Yarışmada jüri üyeliğini Ali Ronay, Davit Shipman, Hazer Amani, Dilistan Shipman ve Adem Sarı yaptı.

Yarışmaya katılan 200 kişiden 15 kişi finale kaldı ve finalde birinci gelen bir çocuk annesi 39 yaşındaki çiftçi kadın Elana Baysal, bu yarışmaya katılmamın nedeni, eğer birinci olursam bir inek alacağım ve yetiştireceğim. 10 bin lira bir ödül aldım, en büyük hayalim bir inek yetiştirmekti ve yarışmayı kazandım kazandığım parayla bir inek alacağım ve yetiştireceğim. Benim en çok sevdiğim toprak ve hayvandır insanın negatif enerjisini alıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Dilistan Shipman hepsi birbirinden güzel, hepsi pırıl pırıl insanlar. Birinciye bu ödülü ne yapacaksın diye sorduğumda bana cevabını verdi, ben çiftçiyim dedi bir inek alacağım dedi ve bende o kadar duygulandım ki çünkü Ülkemizin toprağı o kadar muhteşem ki, tarımla bir şeyler yapacağı için hayran oldum birinciye. Bu yarışma için 4-5 ay evvel üniversitemize bana geldiler, ve bu yarışmayı duyduğumda çok duygulandım. Hatta doçent başvurumu bile ileriye öteledim bu işlerle uğraştım çok hoşuma gitti. Genç bir insanın ana gelip böyle güzel proje yapması gerçekten çok güzel bir şey.

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, böyle güzel bir proje hazırlayan Barış beye tebrik ediyorum. Gerçekten kültürümüzü ayakta tutmak geçmişimizi canlandırmak ve girişimci kadınlarımızın böyle güzel şeylerin yapmasını destekliyoruz. Yalpalan bu yarışmaya kadınlarımız gerçekten çok büyük bir öz veriyle katıldılar. 200 katılımcının arasında birinci gelen Elana Baysal’ıda kutluyorum. Gerçekten çok güzel bir yarışma çıkarttı ve domates reçeli ile birinciliği aldı. Yarışmaya birincilik için katılmış ve yarışmadan alacağı 10 bin lira ödülle bir inek alıp yetiştireceğini söylemesi bizleri gerçekten mutlu etti.

Gurmenna Gurme Reçel yarışması projesini hazırlayan Ramada Otel yöneticisi Barış Sarı, biz burada bizim anneannelerimizden, babaannelerimizden bizlere miras kalan unutulmaya yüz tutmuş gün yüzüne çıkmamış bütün doğal reçel ürünlerini bir sonraki nesillere aktarmak için bir proje yapmaya karar verdik. Bu projeyle de bağıs ettiğim gibi bizden sonraki nesillere aktarmak için böyle güzel bir etkinlik yaptık.

Proğram sonunda İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğrencileri şarkı söyledi.

Editör: TE Bilişim