İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, mevsimsel artış gösteren grip ve soğuk algınlığı vakalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Öğütlü, genellikle ekim ayından başlayarak nisan başına kadar geçen dönemde grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının sıkça görüldüğünü dile getirdi. Öğütlü, mevsime bağlı soğuk algınlığı vakalarının artması ve hastanelerde oluşan yoğunluk sebebiyle birçok vatandaşın muayene için sıra beklemek zorunda kaldığını vurgulayarak, bu yönde birinci basamak sağlık hizmeti sunan birimlerin tercih edilmesinin daha olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Bu aylarda hasta sayısında belirgin bir artışın beklendiği ve buna göre eldeki imkanların en iyi şekilde değerlendirilerek önlemler alındığını kaydeden Öğütlü “İl Sağlık Müdürlüğü olarak özellikle hafta sonları vatandaşlarımızın daha hızlı sağlık hizmeti almaları için yoğunluk arz eden yerlere gerekli takviyeleri yaptık. Vatandaşlarımızdan da, hafta içi kendilerini kötü hissetmeleri durumunda birinci basamak sağlık tesislerimizden faydalanmalarını tavsiye ve rica ediyoruz.” dedi.

Bu yıl özelikle grip rahatsızlığı mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ancak salgın boyutunda bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Öğütlü “Grip nedeniyle özellikle hastanelerimizin acil servisleri aşırı bir yoğunluk yaşıyor. Gribe yakalanan vatandaşlarımız evlerinde istirahat etmeli, kapalı ortamlara ve ortak kullanım alanlarına mümkün oldukça girmemelidir. Grip her yaş düzeyinde görülebilen bir hastalıktır, ellerin sıkça yıkanması, kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmesi, öksürme ve aksırma gibi durumlarda ağız ve burnun mendille kapatılması, hasta kişilerle yakın temastan kaçınılması, havasız, kapalı ortamlarda uzun süre kalınmaması alınacak önemli tedbirlerdir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim