Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakaryalılara hızlı, kolay ve güvenilir ulaşım imkânı sağlayan Kart54 Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği temassız ödeme yöntemi ile ulaşımda tek seçenek oluyor. Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında tüm dünyada ve ülkemizde temasın en aza indirilmesi hususunda gerekli düzenlemeler yapılıyor. Dünya Sağlık Örgütü de ulaşımda temasın en aza indirilmesi için para yerine temassız ödemeyi tavsiye ediyor. Bu kapsamda şehir ulaşımdaki hızlı, kolay ve güvenilir ulaşımın seçeneği olan Kart54 tüm Sakaryalılara temassız ödeme ile sağlıklı ulaşım imkanı sağlıyor.

Dünya Sağlık Örgütü temassız ödemeyi tavsiye ediyor

Konu ile ilgili Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda yapılan açıklamada, “Şehrimizin ulaşımda hızlı, ekonomik ve güvenilir seçeneği Kart54, koronavirüs tedbirleri kapsamında Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği temassız ödeme yöntemi ile tüm Sakaryalılara sağlıklı ulaşım imkanı sağlıyor. Şehir genelinde 122 adet bayiden kolayca temin edilebilen ve her geçen gün ilginin arttığı Kart54’e şehrin muhtelif noktalarındaki 10 adet kiosktan 7/24 dolum yapılabiliyor. Online bakiye sorgulama ile kalan TL’nizi öğrenebildiğiniz gibi online bakiye yükleme ile konumdan bağımsız TL yükleme yapılabiliyor. Kart54 kiosklarında ayrıca 2, 3 ve 5 binişlik manyetik bilet54 seçenekleri ile ulaşımda hızlı alternatif seçenekler sahip olunabiliyor. Toplu taşımada daha hızlı, ekonomik, güvenilir ve sağlıklı seyahatler için Kart54’ü seçin” ifadelerine yer verildi.

500 bini aşkın Kart54 kullanıcısı var

Açıklamanın devamında ise, “Toplu taşımada tek ödeme seçeneği olan Kart54’e olan ilgi her geçen gün artıyor. Şuana kadar 310 bini aktif olmak üzere 500 bini aşkın Kart54 sahibi var. Kart54’ü pasif hale gelen vatandaşlarımız en yakın Kart54 bayisinden vize işlemlerini gerçekleştirerek kartlarını aktif hale getirebilirler. 2020 yılının ilk 6 ayında toplam 15 bin 400 kişinin tercih ettiği Kart54 kullanımı ise yine ilk 6 ayda 4 milyonu aştı. Toplu taşıma da Kart54 kullanımını arttırmak, daha kolay, hızlı, güvenilir ve sağlıklı ulaşımları sağlamak adına yanilikçi çalışmalarımıza devam edeceğimizi belirterek Kart54’ tercih eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” denildi.

Editör: TE Bilişim