Sakarya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 15 Mayıs tarihinden itibaren faaliyetlerini sürdüren AVM'ler ile ilgili uyulması gereken ilave kararlarda değişikliğe gitti.

İlgili kararın 6'ncı maddesinde AVM’lerin oturma, bekleme, dinlenme amaçlı kullanılan ortak alanlarında bulunan tüm sandalye, koltuk ve masaların kaldırılacağı,

14 üncü maddesinde ise  AVM’lerde oto yıkama hizmeti ile vale hizmetinin geçici bir süreliğine verilmeyeceği, mescitlerin ise Sağlık Bakanlığınca belirlenecek takvime kadar kullanılmayacağı belirtilmişti...

Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulunca hazırlanan “AVM ve AVM İçindeki İş Yerlerinde Alınması Gereken Önlemler Rehberi”nin AVM Giriş Çıkış Kapıları ve Genel Alanlara Yönelik Önlemler çerçevesinde alınan kararlarda değişikliğe gidildi.

Buna göre, 

1. Dinlenme alanlarında sosyal mesafe kurallarına göre işaretleme yapılır. Mescitler COVID19 Kapsamında Camilerde Uygulanacak Tedbirlere göre, Oto Kuaförü ve Oto Yıkamalar, kendi sektörleri ile ilgili yayınlanan tedbirlere göre çalışmalıdır.

2. Valeler eldiven kullanmamalıdır. Her araç teslim alma ve teslim etme hizmetinden önce ve sonra ellerini uygun antiseptik ile temizlemelidir. Valeler araçlara maskesiz binmemelidir.

Ayrıca, 7 Haziran saat 14.00 ile 20.00 arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkabileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim