Karasu'nun Hürriyet Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Denizhan, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın bölgeye kurulmak istenilen taş ocağına taraftar olmadığını, bunu kendilerine açıkça belirttiğini söyledi. Haberi 'Hürriyet Köyü hürriyetine kavuşmak üzere' sözleriyle duyuran Denizhan ve köy sakinleri, taş ocağı projesinin durdurulması için Sakarya milletvekillerinden de destek istediler.

Abdurrahman Denizhan, Vali Çetin Oktay Kaldırım ile yaptığı görüşmeyi dün akşam saatlerinde köy halkına duyurdu ve basın açıklaması yaptı. Vali Kaldırım ile Acarlar Longozu'nda görüştüklerini anlatan Denizhan, "Bu taş ocağının olmaması için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Mevzuyu biliyor, daha önce müdürlerini gönderdi, mühendislerini gönderdi. Bugünde buraya geldi halkı dinledi, heyetimle beni dinledi. Burada kesin olarak taş ocağı olmaması gerektiğini söyledik. Kendisi de kabul etti bunu. (Burada taş ocağı olmaz) dedi" diye konuştu.

Denizhan ayrıca koronavirüs salgını gerekçesiyle, taş ocaklarının bulunduğu bölgeye yabancı plakalı araçların giriş ve çıkışının Valilik kararıyla yasaklandığını duyurdu.

Muhtar Abdurrahman Denizhan, Vali Kaldırım ile görüşmesini köy halkına " "Hürriyet Köyü hürriyetine kavuşmak üzere" sözleriyle duyurdu.

Editör: TE Bilişim