Hollanda’da yaşayan ve koronavirüs sebebi ile yoğun bakımda olan babası Cemil Öztaş’ın Türkiye’ye gelmesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenen Sakaryalı Salih Öztaş, “Hollanda’da ki hastanede tedavisinin devam etmemesine karar verdiler, lütfen helikopter ambulansı bu kez de babam için kullanalım, onu ülkemize getirelim” diye istekte bulunmuştu.

50 YILDIR HOLLANDA’DA YAŞIYORDU

50 yıldır Hollanda’da ikamet eden  74 yaşındaki Cemil Öztaş, 20 gün önce rahatsızlığı sebebiyle  yaşadığı Rotterdam şehrinde hastaneye başvurmuştu. Doktorların artık umut yok tedavisini sonlandıralım dediği babası için Sağlık Bakanı Koca'dan yardım bekleyen Salih Öztaş'a Hollanda'dan kötü haber geldi.

ÖLÜM HABERİNİ DUYURDU

Öztaş babasının vefatını  "Babam için konsolosluk devreye girmişti. Hatta Sağlık Bakanlığı'ndan da doktor raporu bekliyorduk. Doktor yolculuk yapabilir raporu  verseydi Türkiye'ye getirecektik ama son anda seyahat etmesinin tehlikeli olduğu doktorlar tarafından söylendi. Sonrada ölüm haberi geldi. Diyanet İşleri Cenaze İşleri Fonu'na üyeyiz. Şimdi onlar tarafından Sakarya'ya getirilecek. Sanırım Perşembe günü toprağa vereceğiz" sözleriyle duyurdu.

Editör: TE Bilişim