Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve 17 maddenin görüşüldüğü toplantıda, imar ile ilgili olan maddeler imar ve şehircilik komisyonuna havale edilirken, yeni kurulan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmelikleri görüşülmek üzere hukuk komisyonuna havale edildi.

Serdivan’ın her geçen gün planlı bir şekilde büyüdüğünü ifade eden Başkan Alemdar, planlı şehirleşmenin yanı sıra Serdivan’da doğal ve tarihi güzellikleri de koruyarak vatandaşların kullanımına sunduklarını belirtti.

Alemdar, “Kültürel mirasımızda önemli bir yere sahip olan Justinianus Köprümüzü uzun uğraşlar neticesinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil ettik. Amacımız asıl listede yer alarak, kalıcı olmak. İnşallah kültürel tarihimiz açısından önemli olan böyle kıymetli hazineyi turizme kazandırarak tüm dünyadan herkesin ziyaret etmesini sağlayacağız.” diye konuştu.

Birlikte Hareket Edeceğiz

Serdivan Belediye Meclisi’nin özverili çalışmalarına da değinen Başkan Yusuf Alemdar, meclis üyeleri arasındaki uyumun icra edilen tüm çalışmalara katkı sağladığını ve Serdivan’ın geleceğini planlama noktasında da yol haritası niteliği taşıdığını ifade ederek, “Burada görev yaptığımız süre içerisinde Serdivanımız için en doğru kararları alma gayretindeyiz. Her birimizin eksiği olabilir ama yanlış yapma lüksümüz asla olamaz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meclis üyelerimizle birlikte hareket ederek Serdivanımızı geleceğe en güzel şekilde taşıyacağız.” dedi.

Editör: TE Bilişim