Doğalgaz kokusu zanneden bir çok vatandaş, evlerini terk ederek sokağa çıktı. Yüzlerce vatandaş bilgi almak için AGDAŞ’ı aradı.

AGDAŞ’TAN AÇIKLAMA

6 Haziran Cumartesi günü akşam saatlerinde şehir merkezinde hissedilen koku üzerine Doğal Gaz Acil 187 hattımıza çok sayıda ihbar gelmiştir. Gelen tüm ihbarlara gidilmiş olup, Catex (Gaz kaçak arama) detektörü ile yapılan değerlendirmeler sonucunda kokunun doğal gaz kaynaklı olmadığı ekiplerimizce tespit edilmiştir.

Doğalgaz Kaynaklı Bir Koku Değil

Doğalgaz acil hattımıza; Yazlık, Şeker, İstiklal, Semerciler, Kurtuluş, Yenidoğan, Bakkallar, Akıncılar, Hacıoğlu, Yenicami, Karakamış, Cumhuriyet, Tabakhane, İstiklal (Serdivan), Dilmen (Erenler) Mahallelerinden ihbar gelmiş, Doğal Gaz Acil 187 ekiplerimizin bu mahallelerde yaptıkları ölçümlere göre kokunun doğalgaz kaynaklı olmadığı tespit edilmiştir.

SASKİ :'Koku atık su kaynaklı değil'

SASKİ, şehir merkezinde yayılan keskin koku ile ilgili açıklama yaptı.

SASKİ tarafından yapılan açıklamada, "Akşam saatlerinde şehrin birçok bölgesinde hissedilen koku ile ilgili SASKİ ekipleri, AFAD ve Emniyet ekipleri ile birlikte gerçekleştirdikleri araştırmalar sonucu kokunun atık su kaynaklı olmadığı anlaşılmıştır." denildi.

Editör: TE Bilişim