Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yıkım kararı verilen okulların Resmi yazışmaları Hendek Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilirken, ilgili kararın Hendek Kaymakamlığı tarafından ilgili Mahalle Muhtarlıkları ve Okul Müdürlüklerine ibraz edildiği öğrenildi.

Valilik onayı

Millî Eğitim Bakanlığının yıkım kararı ile ilgili olarak Sakara Valiliğinin olur yazısı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hendek Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilirken, ilgili yazışmalarda “Bakanlığımızca yapılan deprem tahkikleri sonucu yıkım kararı Okulların can ve mal güvenliği göz önünde boşaltılmasının elzem olduğu ilgili yazı ile bildirilmiştir. Bu bağlamda, yıkım kararı alınan Eğitim Kurumlarının boşaltılması, boşaltılacak Okulların listede gösterilen Okullara taşınması ve normal/ikili Eğitime geçmesi Müdürlüğümüzce uygun görülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Farklı Okullara taşınacaklar

Yıkım kararının ardından Eğitim ve Öğretim faaliyetlerinin aksamaması amacıyla, Dikmen Ortaokulu’nun Karadere Ortaokulunda, Soğuksu İlkokulu’nun Aşağıçalıca İlkokulunda ve Yeşilyurt Ortaokulu’nun Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulunda Eğitim ve Öğretime devam edeceği belirtildi.

Eğitim Öğretim aksamayacak

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Hendek’te 3 okul için yıkım kararı çıktığını belirterek, Bakanlık tarafından gönderilen talimat sonrasında ilgili okullarda Eğitim ve Öğretim faaliyetlerinin aksamaması için hızla harekete geçerek çalışmalarını tamamladıklarını ve boşaltılacak okullardaki Öğrencilerin Pazartesi gününden itibaren belirlenen yeni okullarda Eğitim ve Öğretim faaliyetlerine aksatmadan devam edebileceklerini belirtti. Doğan, Hendek’te başka riskli okul bulunmadığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim