Bayıltarak eve girdiler

Edinilen bilgilere göre, Akpınar Mahallesinde eşinin evde olmadığı esnada eve gelen çarşaflı olduğu öğrenilen bir bayan ve bir erkek şahıs ev hanımına kendilerine bir paket getirdiklerini belirtiyor. Ev hanımının eşim evde yok oraya bırakın eşim gelince alır diye cevap veriyor fakat kapıya gelen kişiler imza atmanız gerekiyor diyerek ev hanımını kapıya çağırıyorlar. İmza atmak için kapıyı açan ev hanımının yüzüne henüz ne olduğu belirlenemeyen bir madde sıkarak bayıltan şahıslar eve girerek ev hanımının bilezik ve cep telefonu ile içerisinde cüzdan, kimlik ve diğer kartları olan kol çantasını alarak kayıplara karışıyor.

Emniyet titiz çalışıyor

Olay esnasında koruyucu maske kullandıkları ve evden hırsızlık yaptıkları değerlendirilen bir erkek ve çarşaflı bayan şahsın Emniyet ekipleri tarafından yakalanması için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü öğrenildi.

Dikkatli olun çağrısı

Olayın gündüz saatlerinde olması ve yardım konularının suistimal edilerek yaşanması, Vatandaşları ve bölge halkını tedirgin ederken, Vatandaşların tanımadıkları kişilere kapı açmamaları, maske nedeniyle tanımadıkları kişilerin kim olduklarını anlamadan evlerinin kapılarını açmamaları gerektiğinin büyük önem taşıdığı bir kez daha ortaya çıktı.

İhbar edin

Emniyet Güçleri, insanların güveninin kötüye kullanılması suretiyle işlenen suçların koronavirus tedbirleri kapsamında artış gösterdiğini belirterek Vatandaşların duyarlı olması gerektiğini, tanımadıkları kişilere güvenmemeleri, emin olmadan kapılarını açmamaları, bu ve buna benzer durumlarda derhal Polis veya Jandarma ekiplerine ihbarda bulunmalarını istedi.

Editör: TE Bilişim