Sakarya’da hayvancılık yapan ve internet üzerinden tanışıp kısır olan ineğini takas ettiği kişilerce dolandırılan Zeki Kahveci, hayvancılıkla uğraşanları kendisi gibi oyuna gelmemeleri için uyardı. Bu arada, söz konusu kişilerin çevre illerde de çok sayıda kişiyi aynı yöntemle dolandırdığı anlaşıldı. Başına gelenleri Bizim SAKARYA ile paylaşan Zeki Kahveci, kısır havanını verip süt sağılan hayvan almak istediğini, bu konuda araştırma yaparken A. K. adlı kişiyle internet üzerinden görüşüp, tanıştığını söyledi. Bir montofon ırkı inek karşılığında kısır hayvanını ve üzerine 500 TL ödemek üzere anlaştıklarını ifade eden Kahveci, başına gelenleri şöyle anlattı:

YATTI-KALKAMADI

“Hayvanı getirdi, o da benim hayvanı aldı. Hayvanı ahıra çektik ama akşam yatan hayvan sabah ayağa kalkamadı. Hayvanı güç bela komşuların yardımı ile yatığı yerden kaldırdık. Gün içinde hayvan yine yattı ve kalkamadı. Bu sefer şahsı telefonla aradım, ‘Hayvan yatığı yerden kalkamıyor’ dedim. Veterineri ardım geldi, “Bu hayvanın arka kalça kemiği oynak yeri çıkmış, Yürürken topallamaz ama yatınca kalkamaz. Bu havan bıçaklı kesilmesi lazım” dedi. Adamı arayıp ‘Bize sağlam hayvanımız hayvanı getirir ’dedim, ‘Bugün geleceğim yarın geleceğim’ diye bizi 10 gün oyaladı. Sonra bir hafta arayıp “Sana sağlam hayvanı getiriyorum, ben de sakat hayvanımı geri alacağım. Ama yolda kaldım mazotum yok gelmiyorum’ dedi. Pamukova’da olduğunu söyleyip iban numarası gönderdi ve ‘mazot parası gönderirsen’ gelirim dedi. Ne kadar istediğini sorunca ‘500 TL gönder’ dedi. O kadar param olmadığını söyleyip, ‘200 TL göndereyim kalan 300 TL geldiğinde alırsın’ diye teklif ettim. Tabi ben de onu oyalıyorum, gelsin buraya istiyorum. Zaten zor şartlarda ayakta duruyoruz benim verdiğim 2 hayvanın değeri 9 bin TL. Bana verdiği hayvan sağlam olsa 9 ila 10 bin TL civarında değeri. Hayvan sakat olduğu için 3 bin TL ’ye kesim için verebildim.”

MAĞDURLARIN SAYISI ARTIYOR

Elden verdiği paralarla 6-7 bin TL zarara uğradığını belirten Zeki Kahveci, “Ben dolandırıldım, benim gibi başka
vatandaşlar mağdur olmasın. Emeğimiz alnımızın terimizi bu tür emek hırsızlarına kaptırmasınlar diye yaşadıklarını internet grubunda paylaştım. Benim gibi mağdur olan 10 kişi daha çıktı” dedi. Kahveci şöyle devam etti:
“Bunlar muhtemelen sakat hayvanları çiftliklerden toplayıp, organize çalışan bir şebeke. Afyon, Kütahya, Sakarya, Düzce, Bolu, Hendek ve Karadeniz illerine kadar ‘inekleri kapınıza kadar getiriyoruz teslim ediyoruz’ diyorlar. Bana sorarsanız hepsi dolandırıcı. Bu işin ticaretini yapan açık havan pazarları var. İnternet üzerinden de yapılıyor, Burada dürüst insanları ayırıyorum. Bu tür emek hırsızlarına asla kimse müsaade etmesinler kendilerini kaptırmasınlar benim yaptığım hatayı yapmasınlar.”
BEDDUA Zeki Kahveci’nin eşi Nezaket Kahveci de, bedensel engelli bir çocukları olduğunu belirterek, “Benim hakkım varsa Allah ona yedirmesin. Sakat çoğumun aylığı ile zor geçiniyoruz. Bahçede lahana dikerek, toprakta çalışıp para kazanmaya çalışıyorum. Bizi kandırdı. Çok güzel hayvan getiriyorum, 26 kilo süt veriyor dedi. Araçtan hayvanı indirdi, doğrudan ahıra soktuk. ‘Hayvan terli kapıyı örtün açmayın’ dedi. Demek ki sakatını görmeyelim diye böyle bir şey yaptı. İneğin memesi körmüş süt falan vermiyor. Biz durumu anlayıp peşinden telefonla ardık ama ‘Ben onu söyledim size’ diyerek haklı çıkmaya çalıştı. Allah bunun hesabını ondan mutlaka çıkarsın “dedi

MİDESİNDE METAL ÇIKTI

Bu arada, aynı yöntemle dolandırılan Karadeniz Ereğli’den Recep Cuk da, kendisine getirilen hayvanın midesinden metal parçası çıktığını ve hayvanın kesimlik olduğunu söyledi. Dolandırıcıyı aradığında kendisini oyaladığını ifade eden Cuk, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti. Getirilen hayvanın pasaportunun da sahte olduğunu ifade eden Cuk, hayvancılıkla uğraşanları  böyle bir oyuna gelmemeleri için uyardı.

Editör: TE Bilişim