FETÖ firarisi Hakan Şükür, Euronews.com ile yaptığı söyleşide, siyase girişi, FETÖ ile ilişkisi ve bugünnü yaşamı üzerine bilgiler verdi. Şükür'ün söyleşisinden satırbaşları şöyle:

SİYASETE NEDEN GİRDİ?  
"Dönemin başbakanı ülkenin bana ihtiyacı olduğunu söyleyerek ısrar etti, baskı yaptı" 

UMDUĞUNU BULAMADI
"Şöhret olmak, toplumun her kesimi tarafından sevilmek siyasetçiler tarafından kullanılmak isteniyor. Birçok teklif aldım: Belediye başkanlığı, milletvekilliği, spor bakanlığı..."

YARGILANMA KONUSU
"17-25 Aralık'ta güvenimiz sarsıldı" diyen Şükür, bakanların yargılanmamasına atıfta bulunuyor ve "Bize gelsin yargılansın diyenler, kendileri hakkındaki suçlarla ilgili yargılanmadı" diyor.

EŞİMİN İŞYERİ TAŞLANDI
İstifasının ardından, tehditler aldığını belirten Şükür, eşinin iş yerinin taşlandığını, çalışanların taciz edildiğini ve bundan dolayı ülkeden ayrılmaya karar verdiklerini vurguluyor.

FETÖ İLE İLİŞKİSİ
Gülen Hareketi'nin bir dönem Türkiye'de özellikle iktidar tarafından el üstünde tutulduğunu söyleyen Şükür, bu cemaatin düzenlediği organizasyonlara da iktidar üyeleriyle katıldığını, hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağıyla dahi götürüldüğünü aktarıyor. Şükür, ". O zaman bunlar yasaldı. Bugün suç oldu" ifadelerini kulanıyor.

Söyleşinin tamamı için TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim