KOORDİNASYON VE İŞBİRLİĞİ

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, mahalle muhtarlarıyla istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikâh salonunda gerçekleşen toplantıda Başkan Turgut Babaoğlu çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunarak, muhtarları dinledi. Toplantıda mülkiyeti Belediyeye ait bazı taşınmazların değerlendirilmesi ile ilgili yapılan çalışmalar ele alınırken muhtarlar ile Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, görüşlerini ve taleplerini bildirdi. Mahallelerde yoğun bir hizmet yürütüldüğünü anlatan Başkan Babaoğlu, “Elimizdeki imkânlar ölçüsünde hizmet üretiyoruz. Her alanda, her sokakta bir çalışma var. Muhtarlarımızdan talepler geliyor. Sizlerin, vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmek beni mutlu ediyor. Hayallerimizi gerçekleştirmek, Hendek’i geleceğe taşımak için önümüzde hedeflerimiz var, planlarımız var. Koordinasyon ve işbirliği içinde çalışmalarımızı hızlandırarak devam ettireceğiz” dedi.

TESPİTLER YAPILDI

Babaoğlu, “Belediyemiz kurulduğu günden bu yana burada tarımsal olarak etkin bir çalışma yapılmamıştır. 8 ay önce kurduğumuz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmalar kapsamında mahallelerde bulunan arazilerin nerede nasıl kullanıldığı tespit edildi. Bu arazilerin kendi mülkiyetimizde tarımsal faaliyetlerde kullanılması ve verimli hale getirilmesi için planlamalar yapıldı. Fakat yapılan planlamalarda mevcut bir harcamanın ve iş gücünün olacağı tespit olundu. Bu arazilerimizin tarla vasfında satışı mukabilinde hem belediyemiz hem de vatandaşlarımızı açısından ve tarımsal olarak daha etkin olacağı kanaatine varıldı. Belediye meclisimizden tarım komisyonundan arazilerin satışının değerlendirilmesi kararı alınırken, mahalle merkezlerinde bulunan ve ileri de hizmet için proje yapılması düşünülen, bize gerekli olabilecek arazilerimizin dışında kalan arazileri satma yönünde görüş ortaya çıktı” diye konuştu.

ÖNCE MAHALLE VE HİZMET

Bu tespitlerin muhtarlar ve vatandaşlarla görüşülerek yapıldığını ifade eden Başkan Babaoğlu, “Cami lojmanı veya alanı, muhtarlık binaları, vatandaşların ortak kullanım alanları, ileride proje yapılabilecek alanlar ve vatandaşlarımızın nefes alacağı alanlar bu dışında kalacak. Mahallenin ortak kullanım alanlarında olan, kamu yararı bulunan ve insanımızın nefes aldığı yerlerin satışı konusunda geçmişten bu güne büyük bir mücadele içindeyim. Her şey şeffaf her şey açık. Bizim önceliğimiz burada gelir elde etmek değil, durum tespiti yaparak planlama yapmaktadır. Bu tespit çalışmalarını yeniden revize ederek, muhtarlarımızla paylaşacağız. Bunların dışında bir yer satılacaksa bu ihaleyle yapılacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim