2021’in ilk yarı verilerini değerlendiren Goodyear Tüketici Lastikleri Direktörü Ertan San yaptığı açıklamada; “Goodyear olarak 2021’e oldukça hızlı başladık ve hızlı devam ediyoruz. İlk 6 ayda pazarın üzerinde büyüme sağlayarak pazardaki konumumuzu sağlamlaştırıyoruz. Goodyear’ın tüm stratejilerinin odağında tüketicileri yer alıyor. Tüketici odaklı yaklaşımımız sayesinde ürünlerimizi geliştiriyor ve pazara sunuyoruz. Müşterilerimizin beklenti ve talepleri doğrultusunda hayata geçirdiğimiz ürünler de büyük ilgi görerek başarıya ulaşmamızı sağlıyor” diye konuştu.

2021’de 2 lokomotif lastiğin Goodyear’ın binek araç lastikleri segmentindeki başarısında büyük rol oynadığını belirten Ertan San; “Bu lastiklerden ilki Eagle Sport 4 Seasons. Bu ürünümüz, kış aylarını daha ılıman şartlarda geçiren ancak hava sıcaklığı zaman zaman 7 derece altına düşen bölgeler için geliştirildi. Deseni ve tasarımı itibarıyla 4 mevsim lastik ürün anlayışına yeni bir dokunuş yaptık, ürün gamımızı hem geliştirdik hem de 4 mevsim lastiğine çekingen bakan birçok kullanıcı ve bayi için yeni bir alternatif oluşturduk. Bu ürünümüzün 4 mevsim lastikleri segmentinde pazar payı kazanmamızda büyük katkısı oldu. Bir diğer ürünümüz ise EfficientGrip Cargo 2. Bu ürünle kopma yolunma dayanımını %40’a yakın artırarak, yepyeni bir ürün ortaya çıkardık. Yine bu ürünümüzün segmentinde sektörde ilk kez lastik sigortası uygulamasını başlattık. Bu da pazardaki hızlı ivmemize katkıda bulundu. Toplam pazarda ve premium lastik pazarında rakiplerimizden hızlı büyüdük. Premium lastik pazarındaki konumumuzu sağlamlaştırdık” dedi.

Goodyear hakkında:

Dünyanın en büyük lastik şirketlerinden The Goodyear Tire & Rubber Company'nin, 23 ülkede 55 fabrikası, ABD ve Lüksemburg’da iki inovasyon merkezi ve bünyesinde yaklaşık 72.000 çalışanı bulunmaktadır. The Goodyear Tire & Rubber Company'nin Türkiye'deki iştiraki olarak 1961 yılında kurulan Goodyear Lastikleri Türk A.Ş.; 2.000’e yaklaşan çalışanı ile Adapazarı ve İzmit fabrikalarında Goodyear, Fulda, Sava, Debica ve Kelly markaları çatısı altında, tüketici lastikleri ve ticari lastikler üretmektedir. Türkiye’nin en büyük ihracatçıları arasında olan ve hisseleri Borsa İstanbul’da “GOODY” sembolüyle işlem gören Goodyear Lastikleri Türk A.Ş.’nin ürünleri ve faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için https://www.goodyear.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim