Tahsisi yapılan 258 bin metrekare ormyanı sıra taleplerin 497 bin metrekare ormanlık, 48 bin metrekare mera alanına ulaşmıştığı ifade ediliyor. 

Sapancalı Erhan Tanta, blog sayfasında yayınladığa yazısınd, teleferik projesiyle başlayan sürecin boyutunun kaşla göz arasında ormanlara kadar sıçradığını belirterek, “Turizm kılıfı adı altında binlerce yıllık miras bilinçsizce yok edilme tehlikesi ile karşı karşıya” dedi. “Ne olup bitiyorsa gözlerimizin önünde cereyan ediyor. Nemelazımcılık, şehrine yabancı kalma, asosyal, vurdumduymaz, aldırmaz, bananeci, bahaneci, enaniyet tutkunluğu, uyuşukluluk, fikirsizlik, üretkensizlik ve tembellik hastalığı toplumumuzun üzerine adeta karabasan gibi çökmüş vaziyette” diyen Erhan Tanta, yazısında son gelişmelere ilişkin şu ibgileri veriyor:

MESİRE TAHSİSİNDE BİRİNCİ

“Sizlere belgelerle sabit istatistiki bilgiler vermek istiyorum. Bir milyonun üzerinde nüfusa sahip olan Sakarya’mızın toplam yüzölçümü 4 bin 824 kilometrekare. 42 bin000 nüfusa sahip Sapanca’mızın yüzölçümü ise sadece 140 kilometrekare. Sakarya’mızın en düşük yüzölçümlü ilçelerinden biri olmamıza rağmen 17 ilçe arasında ormandan tahsisi yapılan mesire alanlarında liderliği kimseye kaptırmaya niyetli değiliz. Sakarya’da ormandan tahsisi yapılan mesire alanlarının yaklaşık yüzde  45’i Sapanca sınırlarıiçerisinde.” TAHSİS TALEBİ FURYASI “Yanlış anlaşılmasın, bugünkü istatistik bu. Yarın farklı değerlerin karşımıza gelmesi ise an meselesi. Kulağımıza gelen duyumlara göre şu günlerde tahsis talebi furyasında patlama yaşanıyor. Vatandaş ister ve talep eder, bundan daha doğal ne var ki?Vatandaşların ormanlardaki gelişmelerle alakalı bilgi istediği dilekçeye, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü 30/01/2020 tarihinde E. 211396 sayılı verdiği cevapta; Mahmudiye İncebel Mevkiinin 10 km çevresinde 258 bin.200 metrekare ormanlık alanın halkın rekreasyon ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla tescillerinin ve resmi tahsislerinin yapıldığını net olarak bildirdi. Ayrıca, Sapanca Mahmudiye Mahallesi Muhtarlığı’nın verdiği bilgilere göre sadece Mahmudiye sınırları içerisinde girişimcilerin müdürlükten talep ettikleri tahsis başvuruları 497 bin metrekare ormanlık, 48 bin metrekare mera alanına ulaşmış durumda.”

BELEDİYE BAŞKANINA SORULAR

Sapanca Belediye Başkanımız yakın zamanda basın mensuplarına bir beyanat verdi. Orman Bakanlığı’nın A – B - C tipi mesire alanı tahsislerinin içeriğiyle alakalı imar müdürüne talimat verdiğini ve günü birlik politikalardan uzak duracaklarını beyan etti. O halde başkanımıza soralım:

►Seçim beyannamenizde ormanlık alanlar ile ilgili geniş çaplı projeleriniz var mıydı?

►Orman Bakanlığı’nın bu tür tahsisleri yaptığını ne zaman öğrendiniz?

►Mevcut personel kadronuz bu tahsisler
hakkında nasıl bir tecrübeye sahip?

►Tahsislerin yapıldığı veyahut da yapılacağı alanların altyapısını (yol, su, kaldırım, kanalizasyon, elektrik, wifi, yağmur kanalı, çevre temizlik) hazırladınız mı?

►Tahsisi yapılan alanlarda yapılacak ticari faaliyetler Sapanca’nın turizmine nasıl bir çeşitlilik ve farkındalık kazandıracak?

►Örneğin ormanlık alanlardan yapacağınız tahsislerle Sapanca’daki turizmi 12 aya yayabileceğinizi düşünüyor musunuz?

►Bu konu hakkında yeterli düzeyde bir brifing aldınız mı?

►Seçim beyannamenizde olmamasına rağmen, bir kayak merkezi çalışmanız var da ilçe halkı bundan habersiz mi?

►Basın kuruluşlarına ifade ettiğiniz gibi günübirlik politikalardan uzak durulması ile alakalı demecinizin samimi olarak ne kadar arkasındasınız? Sayın başkan şu an Sapanca’da yeme, içme, konaklama, alışveriş, trekking, doğa sporları, safari, yürüyüş, günübirlik tesisler gibi ticari ve sosyal faaliyet alanlarında yeterli düzeyde hizmet verilebilmektedir. Aynı tarz, birbirinin tıpa tıpı işletmeler için ormanlardaki ağaçları doğramaya sizce gerek var mı? Bugün Sapanca’nın hangi noktasında olursanız olun 60 - 70 rakıma çıktığınızda gölü netlikle görebilir ve çayınızı kahvenizi keyifle yudumlayabilirsiniz.” İrem KARABACAK

(Fotograflar: Şükrü Öztaş Turkjeep-photography /facebook)

Editör: TE Bilişim