Toyota Boshoku İnsan Kaynakları Şefi Çiğdem Tekinmay ve ekibi okulu ziyaret ederek geri dönüşüm konteynırları hediye ettiler.

Bu çerçevede Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından da öğrencilere sunum yapıldı. Sunumu yapan Çevre ve Şehircilik Şube Müdürü Hasan Şahin geri dönüşümün önemine dikkat çekti. Sıfır atık projesi hakkında detaylı bilgiler ve çalışmalardan örnekler verdi.

Katılımcıların ve okul idaresinin de bulunduğu sunumda öğrencilerin konuya ilgileri dikkatlerden kaçmadı. Gerek sunum gerekse soru cevap kısmında öğrencilerin yorum ve soruları sunuma renk kattı. Farkındalığı artırmak için öğrencilerin sorularına içtenlikle cevap veren şube müdürü her bir çöpün geri dönüştürülebilir olduğunu ifade etti.

Öğrencilerden çok farklı soruların gelmesi bu konudaki ihtiyacında işaretiydi. Örneğin bir öğrencinin ‘petrol yeraltı kaynağı olduğuna göre nasıl oluyor da zararlı hale geliyor ki?’ gibi bir soru yöneltmesi büyük ilgi uyandırdı.

Okul müdürü Mahmut Araz bu soru üzerine asıl tehlikenin petrolün yanlış kullanımı veya çevreye salınmasının olduğunu ifade ederek katkı sağladı.

Öğrencilerin fabrikalarla ilgili sorusuna da Toyota Boshoku yetkilileri firma olarak çevreye önem verdiklerini söylediler. Bu çerçevede bacalarında filtre kullandıklarını, hatta bazı ürünlerde geri dönüşüm malzemelerini değerlendirdiklerini ifade ettiler. Verimli bir sunumdan sonra okul bahçesinde ağaç dikildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.

İstiklal Ortaokulu Müdürü Mahmut Araz’ın Toyota Boshoku ekibine Teşekkür Plaketi takdim etmesinin ardından okul ve çevre için yapılması düşünülen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Editör: TE Bilişim