BABAOĞLU TALİMAT VERDİ

Fındık alanları başta olmak üzere birçok ağaç türü ve bitkiye zarar veren, Amerikan Beyaz Kelebeğine karşı çiftçinin zarar görmemesi adına Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun talimatıyla Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. Hendek’te bulunan 140 bin dekar fındık arazisinde verimin artması ve üreticinin zarar görmemesi adına eğitimlere devam eden ekipler, sahada çiftçileri bilgilendiriyor.

DESTEK VERİLECEK

Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Recep Ali Aydın, özellikle yağmurlardan sonra hemen hemen bütün tarlalara bulaşan Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadelede çiftçilerimizle birlikte olduğumuzu söyledi. Büyük zararları olan bu böcekle mücadelenin toplu ilaçlamadan geçtiğini anlatan Aydın, “Bu zararlı ile toplu mücadele yapan çiftçilerimize tanker su ve zirai atık ambalajlarının bertaraf edilmesiyle alakalı hizmet vermekteyiz. Muhtarlıklar aracılığıyla belediyemize başvuru yapılabilmektedir” dedi.

TOPLU YAPILMASI GEREKİYOR

Bu hizmetin diğer kurumlara da bildirildiğini anlatan Aydın, “ Çiftçilerimiz Ziraat Mühendisi bulunan diğer kurumlarımızdan da destek alıp kendi ilaçlamalarını yapabilirler. Bu zararlı ile ilgili mücadelenin etkin bir şekilde yapılması için toplu olması gerekmekte. Yan yana olan tarlaların her ikisinin de ilaçlanması gerekiyor yoksa ilaçlanmış olan tarladaki ilacın bir hükmü kalmıyor” diyerek çiftçiyi uyardı.

BABAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na teşekkür eden çiftçiler ise şu sözlere yer verdi; “Belediyemizin önerdiği gibi zararlılar için toplu ilaçlama yaptırıp faydasını gördük. İlaçlama yapmayan diğer çiftçilerin tarlalarındaki zararlıların bizim tarlalarımıza da zararı var. Tüm çiftçilerin bu bilinçte olması gereklidir. Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz”

Editör: TE Bilişim