Manisa’nın Alaşehir ilçesinde düzenlenen etkinlikle ilçe protokolü ve öğrenciler birlikte 500 fidanı toprakla buluşturdu.

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında Alaşehir Orman İşletme Şefliği tarafından organize edilen Ağaç Dikme Etkinliğinde 500 fidan toprakla buluştu.

Cumhuriyet Parkı çevresinde yapılan etkinliğe Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, kurum amirleri, sivil toplum örgütleri, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan 500 öğrenci katıldı. Günün anlamını belirten konuşma ve şiirlerin okunmasından sonra Orman İşletme Şefi Yasin Demirer, fidan dikme işlemini anlattı. İlk fidanı Kaymakam Alper Faruk Güngör dikerken, etkinliğe katılanlar ve öğrenciler fidan dikerek geleceklerinin yeşil olmasına katkı sağladı. Fidanları toprakla buluşturan öğrenciler doğayı korumak, yaşatmak ve gelecekleri için fidan diktiklerini belirtti.

Orman İşletme Şefi Yasin Demirer ise yapılan etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi: "21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında, Cumhuriyet Parkı çevresinde Mavi Selvi, Kara Selvi, Fıstık Çamı, Defne ve Lavanta olmak üzere toplamda 500 fidanı toprakla buluşturduk."

Kaynak: iha