Elazığ ve Malatya’da depremden etkilenen vatandaşlar için Ferizli Belediyesi öncülüğünde ilçede kampanya başlatıldı.

Kampanyaya duyarsız kalmayan vatandaşlar getirdikleri battaniye, kışlık kıyafet, tüplü-elektrikli ısıtıcı, gıda kolileri gibi yardım malzemeleri Ferizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Toplanan yardımlar 1 tıra yüklenerek Sakarya Büyükşehir Belediyesi eliyle, depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere dualarla uğurlandı.

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, yaptığı açıklamada depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralananlara acil şifa diledi.

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde bu acıyı yaşadıklarını anımsatan Başkan Gündoğdu şunları kaydetti:

“Devletimizin her zaman vatandaşının yanında olduğunu bir kere daha gördük. Gerekli acil yardımlar anında vatandaşlara iletilmiştir. Bizlerde, Belediye Başkanlığımız olarak Büyükşehir Belediyemiz ile yaptığımız istişareler sonucu depremzede vatandaşlarımızın kullanabilecekleri yardımları topladık. Bugün buradaki bu tablo, Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremin acılarının ülkenin her tarafından hissedildiğinin göstergesidir. 17 Ağustos Depremi’ni yaşayan Ferizli’miz, Elazığ ve Malatyalı kardeşlerimizle hemhal olmuş, yaşadıkları acıyı yüreklerinde en derinden hissetmiştir. Ferizli’miz gösterdiği bu dayanışma örneğiyle, bir bütün ve bir arada olduğunu, ülkenin bölünmez bütünlüğünün bir parçası olduğunu bir kez daha gösterdi. Depremi kendileri yaşamışçasına hissederek, tüm imkânları dâhilinde kampanyaya destek vermeye çalışan ilçe halkımıza sonsuz şükranlarımı sunarım. Bugün burada topladığımız 1 tır dolusu yardımı, Büyükşehir Beledimiz eliyle gönderiyoruz. Onların yanındayız, acılarını paylaşıyoruz. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

Editör: TE Bilişim