İzmir'in Narlıdere ilçesinde,eski AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş'a, iddiaya göre evine gelen polis kıyafeti giymiş bir kişi tarafından av tüfeği ile ateş açıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Kurtuluş yapılan tüm müdahalere rağmen kurtarılamayarak öldü.

Alınan bilgiye göre, Narlıdere ilçesindeki bir siteye gelen üzerinde polis yeleği bulunan şüpheli, buradaki güvenlik görevlisine denetimli serbestlik bürosunda görev yaptığını söyleyerek Kurtuluş'un bulunduğu daireye geçti.

Daha sonra eve giren zanlı, Kurtuluş'a ateş ettikten sonra yaya olarak kaçtı. Silah sesinin duyulması üzerine polise ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verildi. 
Ağır yaralanan Kurtuluş, ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Kurtuluş kurtarılamayarak can verdi.

Polis ekipleri olayın ardından kaçan şüpheliyi yakalamak için bölgede geniş çaplı çalışma başlattı. Hastane önünde de geniş güvenlik önlemi alındı.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASINDA YARGILANIYORDU

Hakkında elektronik kelepçe takılarak adli kontrol tedbiri uygulanan iş adamı Ahmet Kurtuluş İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "organize suç örgütü" davasında firari sanık suç örgüt lideri Serkan Kurtuluş ile 7'si tutuklu 69 sanık arasında bulunuyordu.

Hazırlanan iddianamede sanıklara "suç işlemek amacıyla çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurdukları, yönettikleri ve bu örgüte üye oldukları, bu örgüt kapsamında maddi menfaat elde etme amacı güderek tehdit, hakaret, silahla yaralama, öldürmeye teşebbüs, kurşunlama ve kasten adam öldürme" gibi suçlamalar yöneltilmişti.

 Ahmet Kurtuluş'un babası Orhan Kurtuluş Sakarya'nın tanınmış ailelerinden Kurtuluş ailesinin ferdi idi.

CENAZE CUMARTESİ GÜNÜ KARASU'DA

İzmir'de evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren işadamı Ahmet Kurtuluş'un Cumartesi günü Karasu İlçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

AHMET KURTULUŞ KİMDİR?

izmir'de silahlı saldırıya uğrayan Ahmet Kurtuluş, 1977'de Sakarya'da doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Kurtuluş, inşaat ve ambalaj sektörlerinde çalıştı. 2003 yılında Ak Parti'ye üye olan Kurtuluş, Narlıdere ve Güzelbahçe İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Ak Parti'de İzmir İl Başkanlığı Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Kurtuluş, 2015'te milletvekili aday adayı oldu. Evli olan Ahmet Kurtuluş'un iki de çocuğu bulunuyor.

Editör: TE Bilişim