Adapazarı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Turhan Salihoğlu, bayram üzeri merdiven altı satıcı ve işportacılardan alışveriş yapılmaması yönünde halkı uyarırken zabıtalara da büyük görev düştüğünü ifade etti. Sakaryalıları alışveriş yaparken dikkatli olmaya davet eden Salihoğlu, şehirden yapılan alışverişin aynı zamanda şehre sahip çıkmak anlamına geldiğine dikkat çekti. Bayram hazırlıklarında esnafla vatandaşı uyaran Salihoğlu, şunları kaydetti:

ŞEHRE SAHİP ÇIKMAK DEMEK

“Esnafımız vatandaşa güler yüzlü olmalı, ürünün kaliteli ve ekonomik olanını satmalıdır. Müşteri memnuniyeti her zaman ön planda tutulmalı ve günü birlik kazançlar göz ardı edilmelidir. Vatandaşlarımız da alışverişlerini şehirden yapmalıdır. Şehrin esnafından alışveriş demek şehre de sahip çıkmak demektir.”

BİLDİĞİNİZ YERLERDEN ALIN

“Aile bütçesi göz önüne alınarak, mağdur olmamak, ekonomik zarara uğramamak için ihtiyaçlarınızı uygun, güzel, kaliteli, ekonomik ve ilgili resmi kurumların izin verdiği tanıdığınız, bildiğiniz iş yerlerinden ve dükkânlardan alınması vatandaşımızın yararına olacaktır. Tanıdığınız iş yerlerini tercih edelim. İşporta, merdiven altı, seyyarda satılan ürünlerden uzak duralım. Zabıtalarımıza büyük görev düşmektedir korsanlarla savaşı devam ettirmeliler hem halkı gende esnafı korumuş olurlar.”

ESNAF ÇOK ZOR DURUMDA

“Bayram üzeri vatandaşlara çağrı yapıyoruz, kendi esnafınıza sahip çıkın. Şehir esnafından alışveriş yapılması, esnafı bir nebze olsun rahatlatır. Bayramı bu alışverişlerle atlatır belki ama bayram sonrası zor süreç başlar. Bu nedenle hükümetten; nefes aldıracak krediler, destek ve teşvik paketlerinin hayata geçirilmesini istiyoruz. Kara listede olan, SGK borcu, vergi borcu olanlara için sicil affı istiyoruz. Esnafımız için yeni bir paketin çıkarılarak düzenleme yapılmasını istiyoruz. Gerçekten esnaflarımızın çoğu çok zor durumda, borç içinde… Ödeme yapacak durumda değiller.” Nurettin ERYILMAZ

Editör: TE Bilişim