Maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimlerinin yanı sıra zabıta ekipleri tarafından ürünlerin fiyat etiketleri de kontrol ediliyor.

Vatandaşların yoğunluk gösterdiği semt pazarlarına yönelik denetimleri sıkı tutan ekipler, alışverişe gelen vatandaşların yanı sıra satış yapan esnafları da burun ve ağızlarını kapatacak şekilde maske kullanımı noktasında uyarıyor.

Belediyenin maske üretim tesisinde tüm hijyen kurallarına uyularak üretilen maskeler de hem vatandaşlara hem de esnafa ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Ekipler maske kullanımının yanı sıra pazar yerlerinde ürün fiyat etiketlerinin görünür olması, ambalajlı gıdaların üretim ve tüketim tarihleri ve tartı aletlerini de denetliyor.

Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, işyerlerinde yapılan denetimlerde ise girişlerde dezenfektan bulundurulmasından ateş ölçümüne, masalarda sosyal mesafe kuralına uyulmasından maske kullanımına kadar tüm hususları işletme sahipleri ile birlikte tek tek kontrol ediyor.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, bölge esnafının sürecin başından itibaren Covid 19’la mücadele noktasında kendileriyle koordine içerisinde, uyumlu ve duyarlı hareket ettiğini belirterek; sürecin de bu birliktelik, anlayış ve dayanışmayla en kısa sürede atlatılacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim