KILIÇ 2020’Yİ DEĞERLENDİRDİ

Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, 2020 Yılı içerisinde ilçe genelinde gerçekleşen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yayımlanan açıklamada Fen İşleri, Kültür ve Sosyal İşler, Temizlik İşleri Müdürlüklerinin yürüttüğü çalışmalar başta olmak üzere birçok alanda gerçekleşen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

PANDEMİYE RAĞMEN 59 BİN TON ASFALT

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde gerçekleşen çalışmalar ile başlayan açıklamada cadde ve sokaklarda gerçekleşen alt ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Fevzi Kılıç, “2020 yılı içerisinde Erenler’imizin merkezi kısımlarına Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte gerçekleşen çalışmalar kapsamında 52 bin 471 ton asfalt atıldı. Bu rakamın haricinden kırsal mahallelerimizde gerçekleşen yol bakım çalışmalarında da 2020 yılı içerisinde 7 bin 180 ton asfalt çalışması gerçekleştirdik. Söz verdiğimiz gibi 2020 yılı Erenler’imiz için asfalt yılı oldu” dedi.

SOKAKLAR GÜZELLEŞİYOR

Başkan Kılıç, “2020 yılı içerisinde Erenler Belediyesi olarak sokaklarımızı da güzelleştirmek adına çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz. 2020 yılı içerisinde alt yapı çalışmaları tamamlanan 42 adet sokakta 31 bin 462 metre kare alanda kilitli parke çalışması, 40 adet sokakta ise asfalt çalışması gerçekleştirdik” dedi.

HACIOĞLU’NDA YÜZLER GÜLÜYOR

Açıklamanın devamında caddelerde gerçekleşen çalışmalar hakkında detaylı bilgi veren Başkan Kılıç, Hacıoğlu Mahallesinde 2020 yılı içerisinde ciddi bir çalışma gerçekleştiğini ifade etti. Başkan Fevzi Kılıç, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz ile birlikte yürütülen çalışma kapsamında ilk olarak Şehit Astsubay Yaşar Güller Caddesi'nde yağmur suyu hatları, mevcut alanlarda yol genişletme çalışmaları, tretuvar yenilemeleri ve yeni ışıklandırmalar ile caddenin tamamı asfaltlanarak cadde yeni yüzüne kavuştu. Devamında 5068 ve 5040 no'lu sokaklarda alt yapı çalışmaları tamamlandı, asfalt ve tretuvar çalışması gerçekleşti” dedi.

HACIOĞLU BÖYLE DAHA GÜZEL

Başkan Kılıç, “İlçe merkezimizde alt yapısı olmayan cadde ve sokaklarımıza yönelik çalışmalarımız sürüyor. 1. Etap olarak adlandırdığımız Mehmet Akif Ersoy Caddesi ile Evliya Çelebi Caddesi arasındaki sokaklarda alt yapı ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. Mehmet Akif Ersoy Caddemizde ve Hacıoğlu Mahallemizin 20 sokağında SASKİ içme suyu hattı ve yağmur suyu alt yapı çalışmalarını tamamlamasının ardından asfalt ve tretuvar çalışmaları da gerçekleşti” dedi.

FATİH VE TÜRBE TAMAM, SIRA BAĞLARDA

Başkan Kılıç, “Büyükşehir Belediyemiz ve Belediyemiz tarafından gerçekleşen çalışma ile Fatih ve Türbe Caddelerinde başlatılan dönüşüm çalışmaları kısa sürede tamamlandı. Aynı zamanda tretuvar ve çevre düzenlemeleri ile iki ana caddemiz çevre sakinlerinin beğenisini aldı. Öte yandan Bağlar Caddesinden Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine uzanan yolda bölünmüş yol çalışmaları sürüyor. Proje kapsamında alt yapı çalışmaları tamamlandı, tretuvar çalışmaları sürüyor. İnşallah kısa süre içerisinde asfalt çalışmaları da başlayacak” dedi.

TOPÇA VE SAKARYA CADDESİ YENİLENDİ

Başkan Kılıç, Sakarya Toptancılar Çarşısı (TOPÇA) çevresi ve Sakarya Caddesi’nin gerçekleşen asfalt, tretuvar ve çevre düzenlemeleri ile yeni yüzüne kavuştuğunu ifade etti. Kılıç, “Şehrimizin giriş noktalarından olan Hoca Ahmet Yesevi Caddesi ve Sakarya Caddesi gerçekleşen çalışmalar ile yenilendi. Aynı zamanda TOPÇA ile Erenler Stadının arasında kalan alanda Belediyemiz tarafından vatandaşlarımız için yapılan ücretsiz otopark hizmete girdi ve alan Acil Toplanma Bölgesi olarak da kullanılabilecek. Sakarya Caddemizde gerçekleşen tretuvar, orta refüj bordür yenileme, kavşak ve asfalt çalışması bölge halkı ve esnafı tarafından tam not aldı” dedi.

SÖZLER BİR BİR YERİNE GETİRİLİYOR

Başkan Kılıç, “Seçim öncesinde kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın doğal gaz talebi olmuştu ve bizde 2020 yılı içerisinde çalışmaların başlayacağının ve kısım kısım doğal gaz kullanımına başlanacağının sözünü vermiştik. Şükürler olsun ki Çaybaşıyeniköy, Tuapsalar ve Hürriyet mahallelerimize gaz verilmeye başlandı. Şimdi de ekipler Çaykışla, Sarıcalar, Şeyhköy ve Epçeller mahallelerimizde çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

144 ADET KONUT

Erenler Belediyesi tarafından yapılan Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap 1. Kısım (144 Adet Konut) konutlarının satışı hakkında bilgi veren Başkan Kılıç, “Göreve geldiğimizde binalar olduğu gibi duruyordu. Binaları yaşatan insanların nefesidir. Göreve başladıktan konutları vatandaşlarımıza satışa çıkardık ve 2020 yılı içerisinde 144 adet konuttan 75 adetini encümen toplantılarında gerçekleşen ihale ile sattık ve satmaya da devam edeceğiz” dedi.

SULAMA KANALLARINDAN TAM MEMNUNİYET

Başkan Fevzi Kılıç, “Büyükesence, Küçükesence ve Hasanbey Mahallelerimizde bu yıl tamamlanan sulama kanalları sayesinde çiftçilik ile uğraşan vatandaşlarımız zamandan ve yakıttan çok ciddi bir şekilde tasarruf ediyor. İhtiyaç halinde yeni kanallar için de çalışma yapacağız. Rabbim mahsullerini bereketli eylesin. İlçemizdeki çiftçilerimizin her zaman yanında bulunan, gerçekleşen çalışmalarda ciddi emek sarf eden ve geçtiğimiz ay vefat eden Erenler Ziraat Odası Başkanımız Fehmi Özüpek'i de rahmetle anıyorum” dedi.

HEDEF DAHA TEMİZ BİR ERENLER

Başkan Kılıç, “İlçemizde devam eden çalışmalarımız sonucunda alt ve üst yapısı ile birlikte tretuvar çalışmaları tamamlanan sokak ve caddelerde çöp konteynerlarını vatandaşların kullanımına daha uygun hale getirmek amacıyla çim kaplı kafes ile giydiriyoruz. Gerçekleşen çalışma ile kötü görüntüler de giderilmiş oluyor. Çalışma vatandaşlarımız tarafından beğenildi ve başlatılan uygulama alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanan sokak ve caddelerimizde devam edecek” dedi.

PANDEMİ SÜRECİ

Covid-19 salgını kapsamında Mart ayında başlatılan ve devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Kılıç, “Covid-19 salgınının ülkemizde görüldüğü ilk günlerden itibaren sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı günlerde de olmak üzere Sosyal İşler, Temizlik İşleri ve Zabıta ekiplerimiz ile tam kadro bir şekilde çalışmalarımız sürdü ve sürmeye de devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekiplerimiz, kamu kurum ve kuruluşlar, okul, Camii, Kur’an Kursu, berber, kuaför ve güzellik salonları, 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşımızın evlerinde, cadde ve sokaklarda periyodik olarak dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

TEDBİR ELDEN BIRAKILMIYOR

Başkan Kılıç, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Ekipleri 65 yaş üstü vatandaşlara ve talep eden her haneye içerisinde maske ve kolonya bulunan hijyen paketleri ve gıda yardımlarının dağıtımına devam ediyor. Zabıta Ekiplerimiz İçişleri Bakanlığının Covid-19 tedbirleri kapsamında yayınladığı genelgeler kapsamında geçici olarak kapatılan iş yeri, park ve bahçe ve benzeri yerlerde ve insanların yoğunluk sağladığı alanlarda maske, mesafe ve temizlik konularında denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürdü ve sürdürmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

5 BİN ÇOCUK KATILDI

Başkan Fevzi Kılıç, “Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Şubat ayında bir ay boyunca 16 seans olarak düzenlenen ‘Çocuk Tiyatrosu Şenliği’ toplamda 5 bin çocuğun katılımı ile gerçekleşti. En kıymetlilerimiz olan yavrularımız için daha çok çalışacağız ve bu tür etkinliklere ağırlık vererek kendileri ile bir araya gelmeye devam edeceğiz. Onlar bu ülkenin parlayacak olan yıldızları, geleceği” dedi.

ERAKOMA YOĞUN İLGİ

Başkan Kılıç, “Ücretsiz olarak faaliyete başlattığımız Erenler Aile Koruma Merkezinden (ERAKOM), ilçe sakinlerimiz başta olmak üzere şehrimizin birçok farklı yerinden vatandaşlarımız faydalanıyor. Bu kapsamda 2020 yılı içerisinde Aile Danışmanlık, Çocuk ve Kadın Danışmanlık, Bireysel Danışmanlık, Psikolojik Danışmanlık, Psikolojik Destek ve Rehberlik programları kapsamında 625 seans gerçekleşmiştir. Aynı zamanda pandemi sürecinden dolayı gelemeyen vatandaşlarımız için seanslar telekonferans üzerinden devam etmektedir” dedi.

O İKİ PARK YENİ BAŞTAN

Çocukların yoğun olarak kullandığı Yunus Emre Parkı ve Trafik Park’ta yenileme çalışmalarının gerçekleştiğini ifade eden Başkan Kılıç, “Yunus Emre Parkımız da yenilenen yüzüyle parkta engelli çocuklar başta olmak üzere her yaştan ve gruptan vatandaş oyun ve oturma alanlarında huzurlu bir şekilde vakit geçirebilecek. Trafik Parkta ise gerçekleşen çalışma ile araçlar tamir edildi, bakımdan geçirildi, çocuklarımızın ilgi gösterdiği zıp zıp ve diğer oyun alanlarında tadilat, bakım ile birlikte yol boyaları ve trafik levhaları yenilendi, eğitim sınıfları tadilat edilerek dezenfekte edildi. Gerçekleştirdiğimiz çalışma neticesinde Trafik Parkımızda İç İşleri Bakanlığımızın ve Sağlık Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda Covid-19 politikasına uygun şekilde önlemler alındı” dedi.

2021’DE ÇALIŞMALAR HIZ KESMEYECEK

Başkan Kılıç, “2020 yılında Erenler’imiz için çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Desteklerinden ve ilçemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum. 2021 yılı içerisinde de el birliği ile çalışmalarımıza devam edecek, ilçemizi daha iyi seviyelere taşıyabilmek adına mücadelemizi ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim