YouTube platformunda "Gör Beni" programını sunan Armağan Çağlayan, bu kez CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'u kanalına konuk aldı. Genellikle siyasi konularda ön planda olan ve meclisteki konuşmalarıyla tanınan Özkoç, bu kez özel yaşamını da anlattı ve anlattıklarıyla gözleri doldurdu. Bu zamana kadar evlilik yapmadığını ve bunun sebebinin de ailesine bakmak olduğunu belirten Özkoç, fedakarlığıyla herkesi kendisine hayran bıraktı. 


HAYATIMDA HİÇ EVLENMEDİM
Özkoç, "Hayatımda hiç evlenmedim. Ben askerdeydim 8 ay kala babam rahmetli oldu. Askere gidip geldim ve bir tercih yapmam gerekti. Ya o aileyi gözeteceğim ya da kendine başka bir hayat kuracaksın. Ben tercihimi yaptım onlar benim gözümün içine bakıyordu. Annemi ve kardeşlerime sahip çıkmak istedim. İki kız kardeşim var benim. Bir kardeşim evli. Onlar evlensinler hayatlarını kursunlar, bir kardeşim de kendi evinde yaşıyor. Şiir kitapları var, kendi hayatını özgürce yaşıyor. Ben de onun hayatlarını ufak dokunuşlarla nasıl güzelleştirebilirim onu düşünüyorum" dedi. 


 
KÖFTE EKMEK SATMAK EN SEVDİĞİM İŞTİ

Özkoç, "Maddi imkansızlıklarla bulunduğunuz durum örtüşünce tercih yapmak zorunda kalıyorsunuz. Maddi imkan varsa kendi yuvanızı kurup ailenize de zaman ayırabiliyorsunuz. Öyle bir zamanda işe girmek istiyorsunuz olmuyor, tek katlı evi yıkıyorsunuz yerine bir bakkal dükkanı açıyorsunuz, köfte ekmek satıyorsunuz. O kadar keyif alıyordum ki. Üniversite mezunu arkadaşlarımız var ben köfte ekmek satarken onlar da paketliyordu. Hayatımın en keyifli anlarıydı. Kasayı toplarsınız, insanlarla paylaşırsınız. Babam bana kızardı torna tezgahında çalışıyordum, 80 yılı öncesinde belediyede işçi olarak işe girdim. 80 sonrasında darbe oldu geldim bakkal dükkanındayken Ünal Ozan belediye meclis üyesi olarak girdim. Ondan sonra devamlı insanlarla iç içe olunca insanlar da beni sevdi" dedi


 
KENDİMLE GURUR DUYUYORUM

Çağlayan'ın hayatından memnun olup olmadığı sorusuna cevap veren Özkoç, "Kardeşlerimi kendi evladım olsa o kadar severdim. Tüm enerjimi ve gücümü onlara olan sevgime de ayırdım onlar da beni sevdiler. Ben bu hayattan çok memnunum. Onların mutluluğunu görünce hoşuma gidiyor, kendimle gurur duyuyorum" cevabını verdi. Bu cevap karşısında da Çağlayan gözyaşlarına hakim olamadı. 

Editör: TE Bilişim